THY Başkan vekili Ali Atıf Bir'den tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ali Atıf Bir, tazminat ödeyecek

Ali Atıf Bir, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu'ya manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

THY'den yapılan açıklamada, ''Hürriyet Gazetesinin 12 Haziran 2005 tarihli sayısında Ali Atıf Bir tarafından kaleme alınan 'Alaturka liberalizm' başlıklı yazıda yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği'' kaydedildi.

Topçu tarafından açılan ve Yargıtay tarafından onanan manevi tazminat davasında Ali Atıf Bir'in 16 bin 900 YTL tazminat ödemeye mahkum edildiği ifade edilen açıklamada, ''mahkeme kararıyla doğru olmadığı kanıtlanan'' yazıda, ''Hamdi Topçu'nun daha önce İslami sermaye Kombasan'a ait Alfaair'de yönetim kurulu üyeliği yaptığı'' iddiasının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, mahkeme kararında ''...yazının davacıyı karalama kampanyası amaçlı olarak eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle kaleme alındığı ve bu nedenle çıkan haberden dolayı davacının kişilik haklarına haksız bir saldırı oluşturulduğu anlaşılmıştır'' denildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber