Ergenekon soruşturması üniversiteye uzandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZETECİ YENERER DE GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması üniversiteye uzandı

'Ergenekon terör örgütü' soruşturmasında Doç. Dr. Emin Gürses, öğretim üyesi Ümit Sayın ve gazeteci Vedat Yenerer'in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı

ERDAL KILINÇ İstanbul

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında öğretim üyeleri Doç. Dr. Emin Gürses ve Ümit Sayın, "sosyete kuyumcusu" olarak tanınan Hayrettin Ertekin ve gazeteci Vedat Yenerer'in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Ümraniye Çakmak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkartıldığı belirtilen "Ergenekon terör örgütü" ile ilgili soruşturma, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda sürdürülüyor.

Belgelere el konuldu

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, örgütle bağlantılı oldukları öne sürülen Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Ümit Sayın, "sosyete kuyumcusu" Hayrettin Ertekin ve gazeteci Vedat Yenerer'in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon düzenlenen adreslerdeki aramalarda ele geçirilen bilgisayar ve belgelere el konuldu.

Operasyonda gözaltına alınan kuyumcu Hayrettin Ertekin, bir dönem Semra Özal'ın kuyumcusu olarak adını duyurmuştu. Ertekin'in "Sedat Peker'in fikir aldığı kişi" olduğu da öne sürülmüştü. Savcılığın, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü, Ümran Güngör Üzümcü'nün Kıbrıslı yalısından kaybolan 2 milyon YTL değerindeki tabloları ile ilgili sorguladığı, Hayrettin Ertekin'in de polis tarafından bu konuyla ilgili de sorgulanacağı belirtildi.

Ulusalcı internet sitesinden ayrılmasıyla köşesinin adı "Şerefsiz Ödlek" olarak değiştirilen öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın'ın da bazı askerler ve 'kuvvacılarla' yaptığı bilgisayar yazışmaları, o tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a gönderdiği bir tehdit mektubunun ardından ortaya çıkmıştı.

Tehdit e-mailini Sayın'ın yolladığını tespit eden polis, bilgisayarda Sayın'ın askerler ve 'kuvvacılarla' yaptığı şaşırtıcı yazışmalara rastlamış, ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Bir gözaltı daha

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan uzman çavuş Muhammed Yüce'nin yakını olduğu belirtilen Coşkun Çalık'ın da gözaltına alındığı belirtildi.

Bir gözaltı da Antalya'da

Soruşturma kapsamında, Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut Antalya'da gözaltına alındı. Soruşturmayla ilgili olarak İstanbul'dan Antalya'ya giden bir polis ekibi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bir başka ekiple birlikte dün sabah erken saatlerde evine gittiği Karabulut'u gözaltına aldı. Karabulut'un dizüstü bilgisayarıyla CD'leri ve bazı belgeleri de incelenmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber