İstanbul Emniyeti'nde kara harekatı alarmı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK kamplarına yönelik sürdürdügü harekatın ardından metropollerde alınan güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çekildi. Terör örgütünün harekata misillemede bulunmak için eylemlerde bulunma istihbaratı alınmasıyla İstanbul emniyetinde izinler kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Jandarma İstihbarat ve MİT koordineli çalışma başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, örgüt yandaşlarının mahalle ve sokak eylemlerine hazırlandığı istihbaratının ardından personelin izinlerini kaldırıldı. Mesai 12 saat sistemine çevrildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Bilişim, Terör, Narkotik, Mali ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinde de izinler kaldırılarak acil müdahale timleri oluşturuldu. Olası bir eylemde hazır bekletilen ihtiyat ekiplerinin belediye otobüsleriyle olay yerine kısa sürede sevk edileceği bildirildi. Sokak eylemlerinin beklendiği Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Ümraniye'ye çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı. Jandarma'da kendi bölgesinde eylem beklediği mahallelerde önlem aldı.

Örgütün eylem yapma ihtimali bulunduğu bölgelerde MOBESE kameralarından alınan görüntüler incelenirken, şüpheli görülen kişilerle ilgili kontrollerinde sıkı bir şekilde gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber