Vergi Dairesi'nden öğrencilere mektup var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı, 25 Şubat-2 Mart tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan ''Vergi Haftası'' dolayısıyla Gaziantep'te 5 bin ilköğretim ve lise öğrencisine mektup gönderecek.

25 Şubat Pazartesi günü Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak hafta boyunca, birim amirlerince Vergi Mahkemesi Başkanlığının yanı sıra çeşitli oda ve esnaf kuruluşları ziyaret edilecek, ''Vergi Dairesi Başkanlığı Hatıra Ormanı'' ağaç dikim töreni düzenlenecek.

Verginin önemini, özellikle genç nesillere benimsetmek için önemli bir projeye de imza atılacak. Gaziantep merkez ile Nizip ve İslahiye ilçelerinde ilköğretim başta olmak üzere lise öğrencilerine ''verginin ne olduğu, vergi toplamanın ve fiş almanın önemini içeren 5 bin mektup gönderilecek.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkan Vekili Sinan Küçükgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verginin öneminin tüm topluma özellikle de genç nesillere benimsetilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Küçükgöz, ''Ulu Önder Atatürk vergi ile ilgili görüşlerinde; verginin vatandaşlar tarafından yerine getirilmesi gereken kutsal bir görev olduğunu, vergi vermenin devlete sahip çıkma ve yönetimi denetleme imkanı oluşturduğunu belirterek, 'askerlik nasıl bir vatan borcu ise vergi de vatandaşın ödemesi gereken borcudur' diyerek vergi ödeminin önemini vurgulamıştır'' dedi.

Bu yılki Vergi Haftası'nın da toplumun her kesimine hitap edecek şekilde etkinliklerle kutlanacağını anlatan Küçükgöz, ''Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, Gaziantep merkez ile Nizip ve İslahiye ilçelerinde öğrencilere toplam 5 bin adet mektup göndereceğiz'' diye konuştu.

Küçükgöz, mektubun içeriğini özetle şöyle aktardı:

''Devletimiz; yollar, köprüler, okullar, spor salonları, oyun bahçeleri ve kütüphaneler gibi yerler yaparak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderir. Devletimiz aynı zamanda yaşlılara, kimsesizlere ve fakirlere bakar. Ayrıca, devletimiz çalışanlarına maaş öder. Devletimizin bütün bu görevlerini yerine getirebilmesi için vergi toplamasına ihtiyaç vardır. Çünkü vergi devletin tek gelir kaynağıdır. Herkesin kazancına uygun bir parayı, devletimize vermesine vergi denir. Vergi vermek bir vatandaşlık borcudur. Devletimizin vergiyi, gelirlerden olduğu kadar vatandaşlarımızın harcamalarından da alabilir. Sizlerin aldığınız mallar ile anne ve babanızın yaptığı alışverişler karşılığında alınan satış fişleri ve faturalar vergi ödenmesini sağlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber