Öğretmen Atamalarına İlişkin Resmi Duyuru

Haber Giriş : 27 Mayıs 2003 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Atamalarına İlişkin Resmi Duyuru


Milli Eğitim Bakanlığınca 5.750 kadroya yapılacak olan atamalara ilişkin resmi duyuru bugün yapıldı. Başvurular 24.10.2002 ve 4.11.2002 tarihleri arasında ve 17 ilde oluşturulan müdürlüklerde alınacak. Ayrıntılar için tıklayın.

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfından; 9 Ekim 2002 tarihinde atama izni alınan 5000, önceki dönemlerden kalan 750 olmak üzere 1-9 dereceli toplam 5.750 kadroya sınıf öğretmeni ataması yapılacaktır.

Bu kadroların;
a) 750'si eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar ile eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği dışındaki programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar,

b) 5000'i ise fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulunun 1/6/2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar
için kullanılacaktır.

1 ? ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR
a) Türk vatandaşı olmak (Bu koşul, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarından aranmaz).

b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak.

c) Taksirli (kusurlu) suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil (ertelenmiş) edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçıkçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak (muaf, ertelenmiş, yapmış veya halen silah altında olmak).

e) 1/1/1963 ve daha sonraki bir tarihte doğmuş olmak.

f) Öğrenim durumu bakımından;

1 ? Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olmak.

2 ? Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği dışında kalan programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunmak.

3) Fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 1/6/2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunmak.

h) Sağlık durumunun, Türkiye'nin her bölgesinde ve her iklim koşulunda öğretmen olarak görev yapmasına engel olmadığını son 6 ay içinde alınmış Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmek.

i) Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede adli veya disiplin cezası bulunmamak.

j) Lisans düzeyindeki öğrenimlilere yönelik yapılan ?Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)?, ?DMS - Öğretmenlik 2000?, ?Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)?ndan en az birisine girmiş ve en az 70 puan almış olmak.

2 ? BAŞVURABİLECEKLER
Atanacaklarda aranacak koşulları taşıyanlardan, Devlet memurluğuna aday öğretmen olarak ilk defa atanacaklar (Özel öğretim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı kaldırılanlar dahil) başvurabileceklerdir.

3 ? BAŞVURAMAYACAKLAR
a) Atanacaklarda aranan koşulları taşımayanlar,

b) Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday veya asil memur olarak çalışanlar,

c) Devlet memurluğundan çekilen veya çekilmiş sayılanlar,

d) Daha önce öğretmenlik görevine atandığı halde görevine başlamayanlardan, atamalarının yapıldığı tarihten 2 Aralık 2002 tarihine kadar aradan bir yıl geçmemiş olanlar,

e) Adaylık süresi içerisinde görevine son verilenlerden 3 yıllık bekleme süresini 2 Aralık 2002 tarihine kadar tamamlamamış olanlar,

f) Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılanlar,

g) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 98/b maddesi gereğince memuriyeti sona erenler,

başvuramayacaktır.

4 ? BAŞVURU TARİHİ VE YERLERİ
Başvurular; 24/10/2002 - 4/11/2002 tarihleri arasında resmi tatil günleri dahil (3 Kasım 2002 hariç) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan Başvuru Büroları'na yapılacaktır.

?2002/2 Öğretmen Atama Kılavuzu? ve ?Öğretmenlik Başvuru Formu? bu bürolardan ücret karşılığı alınabilecektir. Bunun için, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesinde açılmış olan 200627 No'lu hesabına 6.000.000,?TL (Altımilyon lira) yatırılacaktır.

5 ? BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER
Başvuruda adaylardan istenecek belgeler şunlardır:

a) Mezuniyet belgesinin örneği (yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için denklik belgesinin onaylı örneği dahil).

b) Sınıf öğretmenliği sertifikası (Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlardan istenmez).

c) Lisans düzeyindeki öğrenimliler yönelik yapılan ?Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)?, ?DMS-Öğretmenlik 2000?, ?Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS)? veya ?Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)? sınav sonuç belgesi örneği (Hangi sınav sonucuna göre başvurulacaksa o sınava ilişkin belge örneği eklenir).

6 ? DİĞER HUSUSLAR
Başvuru ve atamalara ilişkin diğer hususlar, ?2002/2 Öğretmen Atama Kılavuzu?nda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Kılavuzda yer alan bilgilere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?personel.meb.gov.tr? ve ?www.meb.gov.tr? internet adreslerinden de ulaşılabilecektir.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber