Mesleki çalışma ve sınıf geçmeyle ilgili neden açıklama yapılmıyor?

MEB Eğitim Daireleri Mesleki Çalışma ve Sınıf Geçme İle İlgili Neden Açıklama Yapmıyorlar?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Haziran 2022 11:17, Son Güncelleme : 07 Haziran 2022 22:13
Mesleki çalışma ve sınıf geçmeyle ilgili neden açıklama yapılmıyor?

Bakan Özer; okulların 17 Haziran'da tatile gireceğini hatırlatarak. Mesleki çalışma dönemlerinde, ikinci dönem ve ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonra 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz, okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitim yoluyla mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Birinci müjdemiz, bu. İkincisi, 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar." açıklamasında bulunmuştu.

Bilindiği üzere mesleki çalışmalar daha önce iki iken bakan Selçuk döneminde getirilen ara tatillerden sonra 4 kez yapılmaktadır.

1- Kasım ara tatili

2- Nisan ara tatili

3- Haziran ayında okullar kapandıktan sonra 1 Temmuz'a kadar

4- 1 Eylül'den okullar açılana kadar

Yine o dönemde yapılan düzenleme ile ek ders ödemeleri yılda 4 defayı aşmamak üzere 15 er saat olarak gerçekleştirilmektedir. Böylece yukarıda saydığımız her bir dönem için 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Bakan Özer'in açıklaması ile öğretmenler 20-24 Haziran döneminde çevrimiçi yöntemle (ÖBA'dan) izleyecekleri seminerlerle (videolarla) mesleki çalışmanın ücrete tabi haftasını tamamlamış olacaklar.

Diğer hafta olan 27-30 Haziran tarihlerinde ise izinli sayılacaklar.

Buraya kadar sorun yok. Yalnız mevzuat gereği yapılması gereken işlerin nasıl ve ne zaman yapılacağına ilişkin olarak;

- Temel Eğitim

- Ortaöğretim,

- Din Öğretimi,

- Mesleki ve Teknik Eğitim

Genel müdürlüklerinin açıklama yapması gerekir.

Örneğin illerin/valiliklerin yayımladığı (İstanbul örneğinde olduğu gibi) çalışma takvimindeki bu maddelere ne zaman nasıl yapılacaktır?

- Uzaktan mı yapılacak?

- Hiç mi yapılmayacak?

- Kim planlayacak?

- Bakan izinlisiniz, uzaktan eğitimle çalışmanızı tamamlayın dediği halde okula gelin diyecekler mi olacak?

İşte bu konuda çalışma yapması gereken eğitim dairelerinden şu ana kadar bir ses çıkmış değil. Üstelik bu maddelerin büyük bir kısmı mevzuat gereği yapılmak zorunda olan çalışmaları içermektedir.

Lise Öğrencilerinin Durumu

Ayrıca Ortaöğretim (Mesleki ve Din Öğretimi dahil) öğrencilerinin sınıf geçmesi ile ilgili uygulama nasıl olacak? Son iki yılda pandemi nedeniyle tüm öğrencilere sorumlu geçme uygulaması getirilmişti. Mevzuat ise sorumlu geçme durumunu yıl için 3 dersle sınırlarken alttan gelen sorumlulukla ilgili de sınırlama getirmektedir. Bu noktada da kafalar karışıktır ve velilerin de bilgiye/açıklamaya ihtiyacı vardır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber