YÖK, akademik hareketlilik projesi başlattı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR imzasıyla yükseköğretim kurumlarına gönderilen yazıyla YÖK Akademik Hareketlilik Projesi başlatıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Haziran 2022 11:36, Son Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:38
YÖK, akademik hareketlilik projesi başlattı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Erol ÖZVAR başarılı projelerini bir bir hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda, 2006 yılından sonra kurulan üniversitelerin öğretim üyesi temininde güçlük çekilen alanlarda ihtiyacını karşılamak üzere çok önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.
Bu çerçevede başlatılan "YÖK Akademik Hareketlilik Projesi" ile köklü üniversitelerimizde yetişen akademik kadrosu yeni kurulan üniversitelerde ders vermek üzere YÖK koordinasyonunda görevlendirilecektir.

Görevlendirilecek öğretim elemanlarında "gönüllülük" esas alınacaktır.

Bu kapsamda, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında hangi lisans ve lisansüstü programlarında/alanlarında öğretim üyesi ihtiyacı duyulduğu 24.06.2022 tarihine kadar üniversiteler tarafından Yükseköğretim Kuruluna bildirilecektir.

Ayrıca, "YÖK Akademik Hareketlilik Projesi" kapsamında görevlendirilenlerin özlük hakları kurumlarında devam etmek kaydıyla görev yapacağı kurumun bulunduğu yer ve özelliklerine göre o kurum kadrolarında çalışanların yararlandıkları ödenek ve diğer haklar ve 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre geçici görev yolluğu, görev yapacağı üniversite bütçesinden ödenecektir.

İŞTE YÖK YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber