Hilal Kaplan: Türkiye, ABD'nin uydu devleti değil

Sabah Gazetesi yazarı Hial Kaplan, Rusya'nın uluslararası kanalı RT canlı yayına katıldı. Bu yayında Türkiye ve NATO hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Kaplan, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya gibi ülkeleri neden NATO'da görmek istemediğini gerekçeleriyle açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2022 13:59, Son Güncelleme : 07 Haziran 2022 15:09
Hilal Kaplan: Türkiye, ABD'nin uydu devleti değil

RT canlı yayınında konuşan Hİlal Kaplan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmek istediklerini ancak bu ülkelerin teröre destek verdiği için Türkiye'nin bu ülkeleri NATO'da görmek istemediğinin altını çizdi.

Türkiye'nin vetosu ile karşılaşan İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine verdikleri desteklere ilişkin tartışmalar sürerken Gazeteci Hilal Kaplan Rusya'nın uluslararası kanalı RT'de konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaplan bu ülkeler için 'Türkiye'nin içinde olduğu bir organizasyona katılmak istiyorlar ama Türkiye'ye saldıran teröristleri destekliyorlar' İfadelerini kullandı.

Hilal Kaplan, Rusya'nın uluslararası kanalı RT'de NATO'ya girme isteğiyle gündeme gelen ve terör desteği nedeniyle Türkiye'nin vetosu ile karşılaşan İsveç ve Finlandiya'nın illegal örgütlerle ilgili ikiyüzlü politikaları ve terör desteğinin açık bir şekilde devam ettiğini belirterek 'Hem Türkiye'nin parçası olduğu en büyük güvenlik kurumu NATO'nun parçası olmak, hem Türkiye'ye saldıran terör örgütünün hamisi kalmak istiyorlar' dedi.

'TÜRKİYE NATO'NUN GENİŞLEMESİNE DEĞİL, TERÖRÜN DESTEKLENMESİNE KARŞI'

Kaplan, canlı yayında sözlerine şöyle devam etti: Her şeyden önce Türkiye 1952'de ilk genişleme hamlesiyle NATO'ya katıldı. 70 yıl oldu ve bu sürede Türkiye her zaman NATO genişlemesini destekledi. Ama buradaki sorun şu ne yazık ki İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin iadesini istediği teröristleri desteklemekte ve onları fonlamakta. Teröristlerin serbestçe mitingler düzenlemelerine izin veriyorlar. Ayrıca şunu da belirmeliyim ki Türkiye artık bu itirazları daha güçlü bir şekilde dile getirecek diplomatik ve askeri güce sahip. Türkiye artık ABD'nin uydu ülkesi değil. Ulusal çıkarlarını daha güçlü şekilde savunabiliyor. Bunun ifade özgürlüğü olduğunu söylüyorlar ancak örneğin başka bir terör örgütü olan DEAŞ orada miting düzenleyebilir mi? Türkiye'nin içinde olduğu bir organizasyona katılmak istiyorlar ama Türkiye'ye saldıran teröristleri destekliyorlar... İfadelerini kullandı.

Sabah yazarı Kaplan o anları twitter hesabından paylaştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber