Üniversitelerdeki öğretim üyelerine 'karanlık güç' uyarısı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, üniversitelerde kılık kıyafet yasağını uygulayan rektörlerin bazı karanlık güçlerin hedefi haline gelebileceği uyarısında bulundu.

Yeşildere, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa'nın 10. ve 42'nci maddelerinde yapılan değişikliklerin ardından YÖK Başkanlığı'ndan üniversitelere yazı gönderilerek "üniversite rektörlerinin siyasi baskı altına alınmak istendiğini" savundu.

YÖK Başkanı'nın yasal dayanağı eksik, yetersiz olan talimatı, rektörlerin kendi özgürlük ve siyasal tercihine bırakıldığını ifade eden Yeşildere, bu durumda yasal olmayan uygulamalar sonucu kimi rektörler ve üniversitelerin toplum baskısı altında kalabileceğini kaydetti.

Açıklamada, "yasağı uygulayan rektörlerin bazı karanlık güçlerin hedefi haline gelmesi söz konusu olabileceği gibi yasağı ortadan kaldıran rektörlerin de bu durumda anayasal suç işlemiş olmaları söz konusu olabilecektir" ifadeleri yer aldı.

Yapılacak suç duyuruları ile bazı rektörlerin zor durumda kalabileceğini ifade eden Yeşildere açıklamasını "türbanı, başörtüsünü çözümsüz hale getiren siyasilerin başarısızlığının bedelini üniversitelerin rektörleri ve bilim insanları ödememelidir. İlerde doğabilecek her türlü baskı ve terörden YÖK Başkanı ve siyasiler sorumludur" sözleriyle bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber