Hasta SSK'dan kaçıyor

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvenlik kuruluşları arasında hastane ayrımına son verilince binlerce SSK'lı tedavi için Devlet Hastaneleri'ne akın etti. Çözüm olarak iki hastanenin birleştirilmesi öneriliyor.

Geçen yıl Haziran ayında başlayan uygulamayla, SSK hastaları Devlet Hastaneleri'nde, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hastaları da SSK'ya bağlı hastanelerde tedavi olma imkanına kavuştu ve uygulamanın başlamasıyla SSK'lı hastalar tedavi için Devlet Hastaneleri'ne akın etmeye başladı.

SSK'lı hasta ve hasta yakınları, bu akını "SSK kapılarında yıllardır çektiğimiz çileyi unutmadık" şeklinde açıklarken "SSK Hastaneleri'nin kurtuluşu, bu hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devri ile olacaktır" görüşünde birleştiler.

Devlet Hastaneleri'ni tercihte "Devlet Hastaneleri'nin kalitesi, SSK Hastaneleri'nden daha iyi" görüşü etkili.

Haseki Hastanesi Başhekimi Haldun Öztürk, "Hastanemizde verilen kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra, hastaların işlemlerinin yürütülmesindeki çabukluk, hastaların Haseki Hastanesi'ni tercih etmelerine neden oluyor" dedi.

Başhekim Öztürk, şu anda tedavi hizmeti verdikleri Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı hastaların tedavi masraflarını almak için birden fazla kurumla muhatap olmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi ile kendi işlerinin de kolaylaşacağını söyledi.

Bir de ilaç problemi halledilse!

SSK Hastaneleri'nde yaşanan en önemli sıkıntılardan biri de ilaç problemi. SSK Hastaneleri'nde tedavi olan hastalar, buralardan ilaç almak için kuyruklarda saatlerce bekliyor ve bazen de kalmadığı için ilacı alamıyor. SSK'lı olup da Devlet Hastanesi'nde tedavi kolaylığını elde eden hastanın en büyük problemlerinden biri de yine ilaç alamamak. Çünkü reçetede yazılı ilaç için yine SSK'ya dönmek zorundalar.

'Hastalarımızın yüzde 35'i SSK'lı'

Haseki Hastanesi Başhekimi Haldun Öztürk, Türkiye'nin sağlık probleminin ortadan kalkması için, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanarak, en kısa zamanda Genel Sağlık Sigortası uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi. Hastanede günde 2 bin 500 muayene yapıldığına dikkat çeken Öztürk, hastaların yüzde 35'ni SSK'lıların oluşturduğunu ifade etti.

HASTA VE YAKINLARI NE DİYOR?

Kadın Elitaş: Baş dönmesi şikayeti ile Zeytinburnu'ndan Haseki Hastanesi'ne geldim. SSK'lı olmama rağmen, tedavi için burayı seçmemdeki asıl neden, daha iyi hizmet alacağıma olan inancım. Ben Devlet Hastaneleri'ndeki hizmet kalitesinin, SSK Hastaneleri'nden daha iyi olduğuna inanıyorum.

Halil Yalçın: Bugüne kadar kalp, bel fıtığı ve guatr ameliyatı geçirdim. Rahatsızlığım devam ediyor. SSK emeklisi olmama rağmen tedavi için Haseki Hastanesi'ne geldim. Yıllardır verdiği sağlık hizmetlerinde bir adım geriden gelen SSK Hastaneleri'nin kalitelerinin artırmasını bekliyoruz.

Abdullah Kordon: Emekli bir sağlık çalışanı olarak insanların SSK kapılarında neler çektiğini iyi biliyorum. Aradan geçen zamana rağmen, bugün SSK Hastaneleri'nde önemli iyileşmenin olduğu söylenemez. İnsanlar, SSK Hastanelerini, kuyrukların eksik olmadığı, yolsuzlukların yaşandığı yerler olarak görüyor.

Gülbeyi Kayıtmaz: Önce bütün hastalara istedikleri sağlık kuruluşunda tedavi olma imkanı sağladığı için hükümeti kutluyorum. Şimdi istediğim SSK Hastaneleri'nin Türkiye'nin en gözde sağlık kuruluşu haline getirilmesi. Eğer başka bir formül bulunamıyorsa, SSK Hastaneleri mutlaka Sağlık Bakanlığı'na devredilmelidir.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber