116 üniversitenin 17'sinden türbana vize

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı, üniversiteler türbanlı öğrencilerin girebilmesi için yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını açıklamasına, 9 YÖK üyesi bildiriyle karşı çıktı. Tartışmalar sürerken, 116 üniversiteden 17'si, öğrencilerin okula türbanla girmesine izin verdi.

- Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerde türbanını serbest bırakılması için yeni bir düzenlemeye gerek olmadığı şeklindeki açıklamanının ardından, 9 YÖK üyesi bildiri yayınlayarak, YÖK Başkanı'yla aynı görüşte olmadıklarını açıkladılar. Tüm bu tartışmalar sürerken, üniveriteler de ikiye bölündü. Bazı üniversiteler, yasa değişikliği yapılmadığı gerekçesiyle, türbanlıların üniversiteye girmesine izin vermezken, bazı üniversiteler ise türbanlı öğrencilere kapılarını açtı.

Türbanlı öğrencilerin okul tesislerine ve derslere girmesine izin veren üniversitelerden biri Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi'ydi. Kayseri Erciyes Üniversitesi ile Rize Üniversitesi de türbanlı öğrencilere kapılarını açtı.

Daha önce de türbanlı öğrencilerin derse girişini engellemeyen Boğaziçi Üniversitesi, bu uygulamasını sürdürdü. Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde de türbanlı öğrenciler, kampüse ve derslere girebildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'de ise sabah saatlerinde türbanlı öğrencilerin derse girmesi engellendi. Ancak uygulama öğleden sonra rektörlüğün talimatı ile kaldırıldı.

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi'nde türbanlı öğrenciler, YÖK bildirisinin ardından derslere alındı.

Gaziantep Üniversitesi'nde sabah derslere girebilen türbanlı öğrenciler, öğleden sonra alınmadı. Üniversite senatosu, öğrencilerin sadece kampüste türbanlı olabileceğine karar verdi.

Sakarya Üniversitesi de Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi gibi türbanlı öğrencileri okula kabul etti.

Siirt Üniversitesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, türbanlı öğrencilerin sorun yaşamadığı üniversitelerdendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğrenciler türbanlarını çıkarmadan derslere girebildi.

Türbanlı öğrenciler, Yozgat'taki Bozok Üniversitesi'nde de engelle karşılaşmadı.

Bilecik Üniversitesi? ile Kırşehir Ahi Üniversitesi'nde de öğrenciler türbanlı olarak derslere girebildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber