Veraset ve intikal vergisi kaldırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "bir vergi kalkacak" açıklamasıyla gündeme gelen veraset ve intikal vergisinde, veraseten intikalin kaldırılması, ivazsız (karşılıksız) intikallerin ise gelir vergisinin içine alınması düşünülüyor.

Maliye Bakanı Unakıtan, bir süre önce bürokratlara "veraseti kaldıralım" talimatını verdi.

Bu talimatın ardından konu ilk olarak Gelir Vergisi Kanununun yeniden yazımı çalışmalarında gündeme geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünün Vergi Konseyi ile birlikte yürüttüğü yeni Kanunun Taslak çalışmalarında, bazı üyeler, "veraset ve intikal vergisini gelir vergisinin içine alalım" önerisini ortaya attı. Bu konuda çeşitli değerlendirmeler yapıldı, ancak bunun yazım çalışmaları devam eden yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağına nasıl gireceği henüz netleşmedi.

Önümüzdeki dönemde bir bölümünün kaldırılması, bazı unsurlarının ise gelir vergisi içine alınması düşünülen veraset ve intikal vergisi, toplam vergi gelirleri içinde yüzde 1'in altında bir paya sahip bulunuyor.

2006 yılında 119 bin 79 YTL, 2007 yılında 124 bin 603 YTL gelir elde edilen veraset ve intikal vergisinden bu yılın Ocak ayında ise bütçeye 5 bin 719 YTL girdi. Veraset ve intikal vergisi gelirleri, toplam vergi gelirlerinin 2007 yılında yüzde 0,08'ini, geçen ay ise yüzde 0,04'ünü oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber