Üniversitelerde, başörtüsü kaos olmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde başörtü yasağının kalkmasının ardından beklenen kaos yaşanmadı. Üniversite yerleşkelerinde başörtülü ve başı açık öğrenciler, kaos tartışmalarına rağmen kol kola yürüdü.

Bazı kesimlerin dillendirdiği kutuplaşmanın tersine, dini ve siyasi konularda farklı düşünen öğrencilerin birlikteliklerini arkadaşça sürdürdükleri gözlendi. Bu örnek tabloya en güzel örnek Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde yaşandı. Başörtülü ve başı açık öğrenciler kampus içerisinde el ele ve omuz omuza yürüdü. 'Kaos çıkar' tartışmalarına aldırmayan öğrenciler "üniversitelerde başörtülülerle başı açık öğrencilerin tartışır" düşüncesini çok anlamsız buluyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi başörtülü öğrencilerinden Hilal Doğan, azınlıkların bile özgürce dinini yaşadığı bir ülkede başı örtülü öğrencilerin inançlarına da birazcık saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, herkesin özgürce dinini yaşamasını arzuladığını belirtti. Aynı fakültenin başı açık öğrencileri Sabiha Tümer ve Gözde Emiroğlu ise okulda birçok başörtülü öğrencileri olduğunu ve aralarında dini-siyasi konularda hiçbir tartışma yaşanmadığını kaydetti.

Yüksek lisan öğrencisi Neşe Sönmez (başörtülü) de ortaya çıkan tartışmaların çok saçma olduğunu ifade etti. Sönmez'in başı açık arkadaşı Sultan Yıldırım ise "5 Yıldır beraberiz. Aramızda bugüne kadar tartışma yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanmaz" dedi. Başörtülü öğrenci Sultan Yıldırım da arkadaşlarına destek verdi.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Merve Öztek ise başörtüsünün rejime tehlike gibi görülmesinin yanlış olduğunu anlattı. Önemli olanın zihinlerdeki düşünceler olduğunu belirten Öztek, kafalardaki düşünceler değişmediği sürece başörtülü ve başörtüsüz arasında fark bulunmadığını kaydetti. Öztek'in başı açık arkadaşı Esma Sancak ise tartışmanın çok anlamsız olduğunu vurguladı. Sancak, "Başörtülü arkadaşlarımla yasak sürerken biz okul dışında hep beraberdik. Şimdi bu beraberlik başörtüsüyle okula taşındı. Dışarıda çatışma çıkmadı da okulda mı çatışma çıkacak: Bence çok saçma bir düşünce" dedi.

Aslı Yılmaz isimli öğrenci ise Erciyes Üniversitesi'nde başörtülü - başı açık tartışmasının çıkma ihtimali bulunmadığını anlattı. İnsanların düşünceleriyle değerlendirileceğini belirten Yılmaz, başörtüsünün düşüncelerin çatışmasına neden olacak bir araç olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber