YÖK'ten vakıf üniversitelerine öncelik

Haber Giriş : 27 Şubat 2008 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Başkanı Ali Doğan Ünlü, vakıf üniversiteleri ile YÖK arasında bundan önce yaşanılan sorunların yeni YÖK yönetimiyle birlikte yaşanmayacağı düşüncesinde olduklarını söyleyerek, "YÖK başkanıyla yapmış olduğum görüşmede bize vakıf üniversitelerine öncelik tanıyacağını konusunda bir ifadede bulundu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Doğan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gercekleşen kabul yaklaşık bir saat sürdü. Birlik Başkanı Ali Doğan Ünlü, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, derneklerinin 23 Ocak 2008'de kurulduğunu anımsatarak Başbakan Erdoğan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'dan vakıf üniversitelerinin içinde bulunduğu durum ve bundan sonra karşılaşacağı sıkıntıların konusunda yardımcı olmalarını istediklerini belirten Doğan görüşmede türban konusunu gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Hayır, o konu bizim mevzumuz değil. O, akademik olan bir olaydır, doğrudan doğruya üniversitelerin rektörlerini ilgilendiren bir konudur. Üniversitelerin mütevelli heyetleri başkanları doğrudan doğruya bu konularla ilgili olan kişiler değildir. Konu hiç konuşulmadı ve gündeme gelmedi."

-VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE ÖNCELİK-

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakıf üniversitelerinin kuruluşunda rastlanılan bazı problemler, YÖK'le bundan daha evvel yaşanmış olan sıkıntılar, vakıf üniversitelerinin YÖK tarafından kabul edilmeyişi gibi sıkıntıları vardı daha önce. Yıllarca biz bunu çektik. Ama yeni bir yönetim tarzıyla ilgili olarak bunların olmayacağı düşüncesi, bizde hakim bir düşünce haline geldi. Çünkü ben de Sayın YÖK başkanıyla yapmış olduğum görüşmede bize vakıf üniversitelerine öncelik tanıyacağını konusunda kendisi bir ifade izah etti. Onun üzerine bizler de kendi dertlerimizi ve konularımızı onlarla görüşme imkanı bulacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber