Erdoğan'dan Baykal'a 40 bin YTL'lik tazminat davası

Haber Giriş : 27 Şubat 2008 22:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

CHP'de büyük kurultay öncesinde, il kongrelerini yargı süreci nedeniyle tamamlayamayan Eskişehir, Gaziantep, Uşak ve Çanakkale'nin kurultaya katılamayacağı bildirildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Baykal başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, devam eden kongreler süreci ele alındı.

Edinilen bilgilere göre toplantıda, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin verdiği karar da değerlendirildi. Toplantıda, Sarıgül için, CHP defterinin kapandığı yorumları yapıldı. CHP lideri Baykal'ın ise karara ilişkin bir değerlendirme yapmadığı ifade edildi.

CHP lideri Baykal, MYK üyelerine Meclis Grup toplantısındaki bir konuşması yüzünden Başbakan Erdoğan'ın kendisine 40 bin YTL tazminat davası açtığını söyledi. Baykal, Grup konuşmasında, Leyla Şahin dâvâsı ile ilgili olarak Türkiye'nin AİHM'e gönderdiği savunmada dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, türbanın ?siyasal simge olduğu için yasaklanması gerekir? şeklindeki metne imza attıklarını söylemiş, Başbakanı sahtekârlıkla suçlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber