ÖSYM, TUS Sınav Kılavuzunu Yayımladı

Bu sabah yapmış olduğumuz haberde TUS başvrularının dün itibariyle başladığını ancak kılavuzun ÖSYM tarafından internete konulmayarak, adayların Rektörlüklere yönlendirildiğini belirtmiştik. Rektörlüklere giden adaylar 2 YTL karşılığında bu kılavuzu alabilmiştir. ÖSYM bu sabah yayımlamış olduğumuz haber sonrasında TUS kılavuzunu internete koymuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 Nisan Dönemi TUS: Kılavuzu ve Aday Bilgi Formu

Aşağıdaki dökümanları açabilmek için Adobe Reader 'ın 5.0 veya üstü sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekmektedir. Eğer dökümanları kaydetmek istiyorsanız, kaydetmek istediğiniz dökümanın üzerine sağ tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet" seçeneğini seçiniz.

2008 Nisan Dönemi TUS Kılavuzu

2008 Nisan Dönemi TUS Aday Bilgi Formu

BUGÜN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HABER

ÖSYM, 2 YTL'nin Peşinde

TUS Başvuruları, 27 Şubat - 7 Mart 2008 tarihleri arasında ÖSYM'nin WEB sitesi üzerinden yapılacaktır. Ancak, ÖSYM daha önce KPSS tercih kılavuzlarında yaptığı bir uygulamayı tekrar hayata geçirmiştir. Başvurular başlamasına rağmen, "kılavuz" hala internet üzerinden yayımlanmamıştır. İnternet üzerinden kılavuzu yayımlamayan ÖSYM, aynı kılavuzu 2 YTL'den üniversite rektörlüklerinden satmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Aşağıda, "Haber Gönder" ile bizlere ulaşan bir ziyaretçimizin tepkisi yer almaktadır.

Tıpta Uzmanlık Sınavı için başvurular başladı . Sınava ilk defa başvuranlar, çeşitli üniversitelerdeki başvuru merkezlerine başvurmak zorunda. Fakat daha önce sınava girmiş olanlar internet üzerinden başvuru yapabiliyor. Bu uygulama ilk kez Eylül 2007 sınavında yapıldı ve başarılı oldu. Tercih klavuzu da ÖSYM'nin sitesinde veriliyor ve tercihimizi internet üzerinden yapabiliyorduk.

Fakat bu sefer , nedeni anlaşılmayan tuhaf bir uygulamayla klavuzu siteye koymamışlar. İnternetten yapacağımız başvuru için üniversite rektörlüklerinden "2 YTL " karşılığında klavuz almak zorundayız . En yakın üniversiteye 3-4 saat uzaklıkta ücra ilçelerde çalışan meslektaşlarımız var. Kişi başı alınacak 2 YTL için adayları bu kadar zora sokmaları ne kadar etik? Zaten sınav ücreti olarak 60 YTL yatırıyoruz . ÖSYM'yi bu uygulamasından dolayı kınıyorum ve pek çok hekim arkadaşım da tabi ki benimle aynı fikirde.

Adaletsiz ve etikdışı uygulamaların son bulması dileğiyle ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber