Skandal konuşmayı, mason locasında yaptı

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüntü paylaşım sitesi olan Youtube'da yayınlanan ve YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e ait olduğu iddia edilen ses dosyası, dinleyenleri hayretler içinde bırakıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kaydedildiği anlaşılan konuşmada, Teziç, Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde suikast yapılacağını ima ediyor. Ses kasetinde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e hakaretlerde bulunuyor. Dün konuyu köşesine taşıyan Yenişafak gazetesi yazarı Taha Kıvanç, konuşmanın yapıldığı yerle ilgili olarak ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. Kıvanç'ın yakın arkadaşına göre konuşma, 'mason locası'nda yapılmış ve 'biri kaydetmiş'.

Çankaya yolunda kaza olur!

Ses kaydında şu ifadeler yer alıyor: "O bildiri (e-muhtıra) orada duruyor. Web sayfasında da duruyor, açıp okuyun onu. Genelkurmay'ın metni orada duruyor. Tankla tüfekle yürümeye lüzum var mı? Hadi bakalım sıkıysa Çankaya'ya birini bindirsin arabaya da yemin ettirip göndermeye kalksın. Yolda kaza olur. Yolda kaza olur, elektrik kesilir... Neler olur. Olmaz. Olmayacağını gösteriyor. Yani yapamazsın bunu."

Genelkurmay'ın internet sitesinde 27 Nisan'da yayınlanan bildiri hakkında da konuşan Teziç, bildiriyi duyunca oh çektiğini anlatıyor: "Ben hep geç yatarım, bir buçuktan önce yatmam. Öyle kurulmuş benim tempom. Saat 11.30 dedim şunu kapatayım. Biraz bir şeyler var onlara bakarken son dakika dikkat dikkat diyor. Alttan kırmızı şerit geçiyor. Genelkurmay'ın açıklaması deyince oturdum... Habertürk ilk defa verdi, diğer kanallara baktım ooo, ondan sonra telefonlar başladı. Saat iki buçuk üçe geliyordu oh dedim, çektim fişi ve telefonu sonra yattım."

Teziç, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a da gözdağı veriyor ve 28 Şubat hatırlatması yapıyor: "Büyükanıt öyle bir adam değil. Napar tabanı onu biliyor musunuz? Tabanı tutmak orada çok zor olur. Yüzbaşısı, binbaşısı çıkıverir tanklarının başına Allah korusun, daha büyük badire olur, onun için çıkmaması en iyisidir. Ama çıkabilmek şeyi, düşüncesi de yeter bunlara. 28 Şubat'ı yaşadık." İstanbul, Zaman


Tartışılan konuşma telefon değil canlı kayıt

Olcay AYDİLEK / ANKARA

Telekümonikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), video-paylaşım sitesi YouTube'da yer alan Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Münir Ertan ile eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının, 'telekulak' yoluyla sağlanmadığını belirledi. Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde, polisteki telekulak skandallarına 'dur' demek için oluşturulan TİB, söz konusu ses kayıtlarının 'telekulak' yoluyla elde edilip edilmediğini belirlemek için teknik bir ekipten de destek alarak inceleme yaptı. TİB Başkanı Fethi Şimşek, kayıtların, iki kişinin telefon görüşmesi sırasında hatta yasa dışı 'saplama' yapılarak alınmadığının belirlendiğini vurguladı. Şimşek, seslerin, bu kişilerin bulunduğu bir 'ortamda' kayıt altına alınmış olabileceğini söyledi. Şimşek, TİB'in faaliyete geçtiği günden itibaren yasa dışı telefon dinlenmelerin son bulduğunu savundu.

Sabah

Çelik'ten Teziç'e 'Nah alırsın' davası

HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e 'Nah alırsınız dedim? sözlerinden dolayı dava açacak. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Star Gazetesi Köşe Yazarı Şamil Tayyar'ın gündeme getirdiği, ardından YouTube isimli internet sitesi yayınlanan video görüntülerinde Prof. Dr. Teziç olduğu anlaşılan bir kişi ?Bakan, Hocam, kontenjanları artırsanız da bilmem, dedi. Kendinize prim yaptıracak şey. Nah alırsınız dedim sesimin çıktığı kadar bağıra bağıra? diyordu. Bakanlıktan açıklamasında, ?Bakanımızın eski YÖK Başkanından böyle bir talebi asla olmamıştır... Bakanımıza yönelik böyle bir üslupla konuşmak kimsenin haddi de değildir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber