AKP'de kabine revizyonu için anket yoklaması

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılcahamam'da "Kimi nerede görmek istersiniz" konulu bir anket kitapçığı bastıran Erdoğan, bakanlardan şikayetçi vekillere "Bulduğunuz yerde yakalarına yapışın" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük Kızılcahamam Kampı'nda bakanlara dönük yoğun eleştiriler karşısında kabine ve Meclis'teki değişikliklerin temayül yoklamasıyla yapılmasına vize çıkardı. Başbakanın talimatıyla "Kimi nerede görmek istiyorsunuz?" başlıklı anket kitapçığı basıldı. Kitapçık bir anlamda AKP grubun eğilimini net bir şekilde ortaya koyacak. Böylelikle milletvekilleri görmek istedikleri Bakan, Meclis Başkanvekilleri, Grup Yöneticileri, Komisyon Başkanları ve İdare Amirleri'ni kendileri belirlemiş olacak. Anketin dağıtılma zamanını Başbakan Erdoğan belirleyecek.

ARINÇ ANKET DIŞINDA
Erdoğan ve milletvekillerinin görüşmesinde ağırlıklı tepkiler kabine üzerinde yoğunlaştı. Şikayetlerden bunalan Erdoğan, çözüm için düğmeye bastı. Milletvekilleri, hazırlanan anket kitapçığında kimi bakan görmek istediklerini isimleriyle tek tek yazacak. Ankette sadece Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili bölüm yer almadı. Böylelikle Erdoğan TBMM Başkanı Bülent Arınç'la 3 yıl daha yola devam edileceği kararlılığını ortaya koydu. Erdoğan kampın son gününde vekillerinin hem gönlünü aldı hem de uyarılarda bulundu. Erdoğan, vekillerin "telefonlarımıza bile çıkmıyorlar" şikayetlerine, "Bakanların telefonlara çıkmamalarını mazaret kabul etmiyorum. Nerede bulursanız yakalarına yapışın. Bulduğunuz yerde sorunu mutlaka çözmelerini sağlayın" karşılığını verdi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber