KESK Başkanı, PKK'nın telvizyonunda

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, PKK'nın yayın organı Roj TV'ye telefon bağlantısıyla katılarak, Türkiye'nin terör örgütüne yönelik Irak'ın Kuzeyi'ne başlattığı kara harekatını kanlı bir savaş olarak nitelendirdi.

PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin Roj Aktüel programına telefon bağlantısıyla katılan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütüne yönelik Irak'ın Kuzeyi'ne düzenlediği kara harekatının kanlı bir savaş olduğunu ileri sürdü.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tombul, Türkiye'nin, acı ve gözyaşından başka bir sonucu olmayacak kanlı bir savaşın ortasına sürüklendiğini ileri sürdü. Kürt sorununun çözümünü sınır içinde veya ötesindeki operasyonlarda aramanın sorunu çözmek yerine derinleştireceğini savunan Tombul, "Kaybedenin daima Türkiye'de yüzyıllardır yan yana yaşayan halklar olduğu bu kanlı senaryo, bugünümüzü ve geleceğimizi karartmaktadır. Türkiye sorunlarını şiddetten arındırılmış, barışçıl zeminlerde çözümlemelidir. Silahların konuştuğu bir coğrafyada barış umudunun yeşerme şansı yoktur. Ülkemizde yaşayan herkesin barış içerisinde, birarada kardeşçe yaşayabilmesi için silahlar derhal susturulmalıdır" dedi.

Kürt sorununun çözümünün sınırların ötesinde olmadığını iddia eden Tombul, açıklamasını, yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Amarika'nın Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çekmek istediği ve amacına da giderek yaklaştığı ifadeleri ile tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber