Çevre Bakanı'ndan Kızılırmak suyuna onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kızılırmak suyunun çok rahat içilebileceğini belirterek, "Musluktan akar akmaz suyu içeceğim" dedi.

Bakan Eroğlu, Kızılırmak suyu ile ilgili Kırıkkale halkının yıllardan bu yana bu suyu kullandığını söyledi.

Kızılırmak suyunun, arıtıldıktan sonra rahatlıkla içme suyu olarak kullanılabileceğini belirten Eroğlu, suyun yalnızca sülfat problemi olduğunu ifade etti.

Ankara'ya suyun nereden, hangi noktadan getirildiğinin de önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kızılırmak suyu derken, nereden aldığımız önemli. Hirfanlı Barajı'ndan almadık. Nereden su getirilecek bunun seçimini ben yaptım. En güzel noktadan aldık. Kesikköprü'deki su çok daha berrak. Bu suyla ilgili tüm ölçümleri DSİ Genel Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Hıfzıssıhha yaptı. Bütün bu kurumlar, arıtıldıktan sonra suyun içilebildiğini söylüyor.

Bazı kişilerin eleştiri hastalığına tutulmuş olduğu görülüyor. Kızılırmak suyunun içilmeyeceğini söylüyorlar. Böyle konular rastgele konuşulmaz. Bunlar doğru şeyler değil. Elinde bilgi, belge olmadan konuşanlar hakkında yasal işlem yapılması gerekiyor. Bu tür açıklamaları yapanlar acaba su firmalarının yararına mı çalışıyor?"

Savcıları bu konuda göreve çağıran Eroğlu, "Koskoca DSİ, ASKİ, Hıfzıssıha söyleyecek bunlara inanmayacağız da işi bilmeyen insanların konuşmasına mı inanacağız? Bunlar doğru değil. Arkasında art niyet olabilir. Kızılırmak suyu çok rahat içilebilir" diye konuştu.

Kızılırmak'tan gelecek sudan henüz içmediğini ifade eden Eroğlu, "Musluktan akar akmaz suyu içeceğim. Kızılırmak suyu, Çamlıdere'nin suyu ile de harmanlanacak. Dediğim gibi sadece sülfat problemi var. Zaman içinde bu da çözülür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber