PKK'nın Amedi bölge komutanı öldürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'a başlattığı sınır ötesi kara harekatında öldürülen PKK'lı komutanın ismi belli oldu. Dağlıca saldırısı emrini veren Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik, Zap bölgesinden kaçarken, ona bağlı alt birim komutanı olduğu belirtilen İbrahim Ahmet öldürüldü.

Kara harekatının dördüncü gününde çıkan çatışmalarda; Mehmetçiğin Zap, Avaşin ve Amedi bölgesinde etkisiz hale getirdiği PKK'lılar arasında Amedi bölge sorumlusu olduğu belirtilen Cahit Kobani kod adlı İbrahim Ahmet'in de olduğu kesinleşti. Öldürülen İbrahim Ahmet'in, Amedi, Zap ve Hakurk bölgesini de kapsayan alanın sorumlusu Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik'e bağlı alt birim elemanı olduğu belirtiliyor. Kadri Çelik 21 Ekim 2007'deki Dağlıca saldırısının emrini veren PKK'lı yönetici olarak biliniyor.

Terör örgütüne yakın internet siteleri PKK'nın yönetiminde de yer alan bölge komutanın 1993 yılında örgüte katıldığını duyurdu. Güvenlik güçlerinin sınır ötesi kara harekatında etkisiz hale getirdiği 200'ün üzerinde teröristin içinde üst düzey yetkililerin de olduğunu Genelkurmay Başkanlığı açıklamıştı. Bu açıklamalardan sonra bazı basın organlarında öldürülen üst düzey komutanın Kadri Çelik olduğu iddia edilmişti. PKK'lı İbrahim Ahmet ile birlikte öldürülen teröristlerin isimleri şöyle: Ali Işık (1977) Siirt, Mehmet Menap(1978) Hilvan, Ali Abbas(1985) ve Yılmaz Aydın(1980) Diyarbakır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber