Gazi olan asteğmenler, artık albayların maaşını alacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Mart 2008 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazilere albay maaşı

Terörle mücadele ederken gazi olan asteğmenler, artık albayların maaşını alacak.

Gaziler istediği hastanede tedavi olacak, özel hastanelerdeki yüzde 20'lik bedel de alınmayacak.Güneydoğu'da terörle mücadele ederken gazi olan asteğmenlere maaş müjdesi çıktı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nda yapılan değişiklikle, terörle mücadele ederken gazi olan yedek subaylar (asteğmenler), emsalleri terfi ettikçe kendilerinin maaşları da terfi edecek.

Böylece albayların aldığı maaş kadar maaşları yükselebilecek. Düzenlemeden bugüne kadar terörle mücadele ederken gazi olan bütün yedek subaylar da faydalanabilecek.

YENİ İŞ ETKİLEMEYECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 76 maddelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nda yapılan bir başka düzenlemeyle, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında maaş alanlar, İstiklal Madalyası sahipleri, Harp Malulleri aylığı alanlarla, Kıbrıs ve Kore savaşı gazileri istedikleri hastaneden faydalanabilecek. Özel hastanelerden faydalanmaları durumunda yüzde 20 ilave ücret kendilerinden alınmayacak. Yine harp ve terörle mücadele malullerinin sigortalı veya kendi namına çalışmaya başlamaları durumunda aldıkları aylıklar da kesilmeyecek.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber