1 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'NIN KARARI YANKI UYANDIRDI

-TSK'nın, Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı düzenlediği kara operasyonunu bir haftada tamamlayarak birlikleri üslerine geri çekmesi Ankara'nın yanı sıra önemli başkentlerde de gündemin ilk sırasına oturdu.

-Ankara'da iktidar ve muhalefet kara harekatının sona ermesini, terörle mücadele ve siyasi sonuçlarıyla değerlendiriyor.

-Ankara'nın verdiği kara operasyonunu bitmesine dönük karar, önemli başkentlerde ve yabancı basında değerlendiriliyor.

-Kara operasyonunun sona erdirilmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda Rize'nin kurtuluş günü kutlamalarına ve Bağcılar Kapalı Spor Salonu'nda Bayburt'un kurtuluş günü kutlamalarına katılıyor. (Saat:18.30/19.30)

-DSP LİDERİ SEZER PANELDE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşma yapacak. (Saat:13.30)

-İTO'DAN "KAMU SEKTÖRÜ VE YÖNETİCİLİK" PANELİ

-Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın (BYV) ortaklaşa düzenlediği ?Kamu Sektörü ve Yöneticilik? konulu panele konuk olacak. Panele Eker'in yanısıra, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Balcı, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve TCMB Banka Meclisi ve Para Politikası Kurulu Üyesi Dr. M. İbrahim Turhan katılacak. (Saat:10.00)

-ŞUBAT AYI İHRACAT RAKAMLARI İSTANBUL'DA AÇIKLANIYOR

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Şubat ayı ihracat rakamlarını UND ile birlikte 01 Mart Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Lojistik Yüksekokulu'nda açıklayacak. Toplantıya Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, UND Başkanı Tamer Dinçşahin ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu katılacak. (Saat:10.30)

-AB'DEN ?KAMUDA DİNİ SİMGE İÇ HUKUK DÜZENİ KAPSAMINDA? GÖRÜŞÜ

-İtalyan mahkemelerinde Hristiyanlarca kutsal çarmıha gerilmiş İsa tasvirinin bulunması Avrupa Parlamentosu'nda tartışma konusu olmuştu.

-AB Komisyon'nun Adalet, Özgürlük ve Güvenlikten Sorumlu Üyesi Franco Frattini Avrupa Parlamentosu'nda İtalyan Milletvekili Marco Cappato'nun, verdiği soru önergesindeki, ?Faşist dönemde yayınlanan genelgeye dayanan mahkemelerde çarmıha gerilmiş İsa tasviri bulunması laikliğe aykırı değil mi?? sorusuna, ?Kamu binalarında dini simgelerle ilgili ulusal yasalar iç hukuk düzeni kapsamındadır? görüşüyle yanıt verdi.

-MURAT DEMİREL'İN MAHKUMİYETİNİ İSTEYEN SAVCI AVUKATI OLDU

-Halk Bankasını'nı dolandırdığı iddiasıyla İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yahya Murat Demirel hakkında verilen beraat kararının bozulması ve "zimmet" suçundan mahkum olması gerektiği yönünde tebliğname yazan emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, Demirel'in avukatı oldu. Gündel, mahkumiyet istediği davaya girmeyecek.

-ÇALDIĞI KREDİ KARTININ BORCUNU ÖDEYENİN CEZASI İNECEK

-Yargıtay 11. Ceza Dairesi, çaldığı kredi kartından çektiği paraların tümünü ödeyen sanık hakkında şikayetten vazgeçilmesi halinde "etkin pişmanlık" hükümlerinin uygulanabileceğine karar verdi. Böylece, çaldığı kartın borcunu ödeyen sanık hapse girmekten kurtulmuş olacak.

-YILLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI 64.5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

-Ocak sonu itibariyle son bir yıllık dönemde 111.2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye'nin aynı dönemdeki ithalatı ise 175.8 milyar dolara ulaştı. Böylece dış ticaret hacminin 287 milyon dolara ulaştığı son bir yılda 64.5 milyar dolar dış ticaret açığı verildi.

-ÖSS VE YDS'YE BAŞVURULAR PAZARTESİ BAŞLIYOR

-Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular, 3 Mart Pazartesi günü başlıyor. Başvurular, 7 Nisan 2008 tarihine kadar yapılabilecek. Yabancı Dil Sınavı (YDS) için de başvurular aynı tarihler arasında alınacak. ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise 22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

-YAŞA UYGUN OLMAYAN OYUN, ÇOCUKTA ?TİYATRO KORKUSU? YARATIYOR

-Çocuk Tiyatrosu ?Tiyatro Tempo?nun kurucusu, yöneticisi ve sanatçısı Haluk Yüce, yaş grubuna uygun olmayan tiyatro ile karşı karşıya getirilen çocuklarda, ?Tiyatro Korkusu? yaşanabildiği ileri sürdü. Yüce, ?Yaşa uygun olmayan oyun, çocukta endişe yaratabiliyor. Anlam veremediği, algılayamadığı oyun çocukta kimi zaman ?Tiyatro Korkusu' şeklinde bir sonuç doğurabiliyor? dedi.

-DEVLET TİYATROLARI MART AYINDA 642 TEMSİL VERECEK

-Devlet Tiyatroları, Mart ayında, 62 farklı sahnede 88 oyunla 642 temsil verecek.

Devlet Tiyatroları'nın belirlenen Mart ayı programına göre, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Konya Devlet Tiyatroları'nda 4 yeni oyuna prömiyer yapılırken, 31'i turne sahnesi olmak üzere 62 farklı sahnede toplam 88 farklı oyun 642 kez temsil edilecek.

-ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ DİYARBAKIR'A GİDİYOR

-Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilen ?19. Ankara Uluslararası Film Festivali? 22 ? 28 Mart tarihleri arasında, Diyarbakır'ın konuğu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber