Yurt dışı harcırahlar belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2008 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı ve Başbakan, yurt dışı görev gezilerinde, KKTC için 110 YTL, ABD için 220 dolar, Almanya için 198 avro, Yunanistan için 191 avro, Kanada için 295 Kanada Doları, Japonya için 37 bin 801 Japon Yeni gündelik alacak.

KKTC'ye Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar, 1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karar ile kamu görevlilerinin, yapacakları sürekli görev yolculukları ile geçici görev yolculuk ve ikametlerinde ödenecek gündelik miktarları belirlendi.

KKTC'ye yapılacak yolculuklarda verilecek gündeliklere dair karar uyarınca TBMM Başkanı ve Başbakan, KKTC'ye gezilerinde 110 YTL, Genelkurmay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, orgeneral ve oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, uyuşmazlık mahkemesi başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel sekreterleri, Başbakanlık Müsteşarı 88 YTL gündelik alacak.

YÖK Başkanı, bakanlık müsteşarları, MGK Genel Sekreteri, AB Genel Sekreteri, Başbakanlığa bağlı müsteşarlar, korgeneraller, koramiraller, Diyanet İşleri Başkanı, başbakan başmüşaviri, merkezde sürekli görevde bulunanlar dışındaki büyükelçilere, KKTC'ye seyahatlerinde 77 YTL gündelik ödenecek.

Üst düzey kamu görevlileri dışındaki memur ve hizmetlilere de KKTC'ye seyahatlerinde ödenecek gündelik miktarı da belirlendi. Aylık/kadro derecesi 1 olanlar 66, 2-4 olanlar 55 ve 5-15 olanlar 44 YTL alacak.

-Diğer yurtdışı gündelikler

Yurt dışına yapılacak sürekli görev yolculukları ile geçici görev ve tedavi amacıyla yapılacak yolculuk ve ikametlerde YTL olarak verilecek gündeliklerin yabancı para cinsinden miktarları da yurt dışı Günlediklerine Dair Karar ile belirlendi.

Yurt dışı gündeliklerin YTL cinsinden miktarları, yabancı para cinsinden gündelik miktarlarının Merkez Bankası'nca ilan edilen cari satış kuru ile çarpılması suretiyle belirlenecek.

Birden fazla ülkeyi kapsayacak yurt dışı geçici görev yolculuk ve ikametlerinde, her ülkedeki kalış süresi için o ülkeye ilişkin gündelik miktarı esas alınacak.

Yurt dışına gönderilenlere, Türkiye'den her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü için ödenecek gündelikler, belirlenen miktarların yüzde 50 artırılması suretiyle hesaplanacak.

Kararda, yurt dışına görevli giden kişilerin yatacak yer temini için ödedikleri ücretlerin karşılanmasına ilişkin esaslar da belirlendi.

Kamu görevlilerine, gittikleri ülkelere göre ödenecek gündeliklerin belirlendiği karara göre, tedavi amacıyla yurt dışına gönderilecek erbaş ve erlere, ABD için 46 dolar, Almanya için 41 avro, Yunanistan için 40 avro gündelik verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber