2008'de hedef 3 bin km bölünmüş yol

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2008 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl, 3 bin kilometreyi aşan bölünmüş yol yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başkanlığında Türk Telekom'un Ahlatlıbel tesislerinde yapılan 4. Valiler Toplantısı'na, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ile Doğu, Güneydoğu ve Doğu Akdeniz bölgelerinden 29 vali katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantıda, Bölünmüş Yol Çalışma Programı, KÖYDES ve BELDES projeleri ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bünyesinde 2008 yılında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının ardından, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hakkari ve Şırnak valilerinin ''bölgenin hassaslığı'' dolayısıyla toplantıya katılmadığını söyledi. Yıldırım, ''Toplantının amacı, 2008 yılında bölünmüş yol ağırlıklı olarak illerimiz içindeki ve bu illeri birbirine bağlayan yolların, valilikler, Karayolları Genel Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müşterek makine parkıyla yapılması yönünde bir koordinasyon çalışması yapmak'' dedi.

Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün öncelikli yollara ilişkin bir harita hazırladığını ve bu harita üzerinden valiliklerle müzakerelerin yapıldığını söyledi.

Toplantıda, önceliklerin belirlendiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Her valiliğimiz süratle şantiyeleri kuracaklar, sanat yapılarının ihalelerini yapacaklar, makine parkını oluşturacaklar. Karayolları İl Müdürlükleri, Orman İl Müdürlükleri, Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresi olmak üzere bütün imkanları birleştirerek, süratle eksik olan bölünmüş yolları yapacağız. Bu bölge için, 1000 kilometrenin üzerinde yol yapımı söz konusu. 2008'e bütün ülkede 3 bin kilometreyi aşan bölünmüş yol hedefimizde. Hedef bu yıl sonunda 3 bin kilometreyi bulmak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber