Ünal Yarımağan'dan başörtülü öğrencilere kopyacı muamelesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Mart 2008 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgürlük karşıtları her gün yeni buluşlarla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'dan sonra ÖSYM başkanı da başörtülü öğrencileri zan altında bırakıcı konuşma yaptı.

Yasakçı gazete ve televizyonlara özel demeç veren ÖSYM başkanı Prof Dr. Ünal Yarımağan, başörtülü öğrencilerin kopya çekmesinden endişe ettiklerini bildirdi.

Meclis'in başörtüsü konusunda yaptığı düzenlemeyi kaosa bağlayan bazı gazete ve televizyonlar dün, ÖSYM başkanını konuşturdu. 'ÖSYM'de de kaos durumu hakim' başlığı ile verilen haberde, Başkan Yarımağan, başörtüsünü kopya çekmeye müsait bir araç olarak gösterdi. YÖK'e bağlı bir merkez olan ÖSYM Başkanı, bir yandan, 'YÖK ne derse o olur' derken diğer yandan üniversiteye girecek başörtülü öğrencileri zan altında bırakması gözlerden kaçmadı. İşte başkanın sözleri: "Türbanlı öğrencilerin sınava girmesi konusunda kopya endişemiz var. Bu konuda fikir oluşturmaya, yöntem bulmaya çalışıyoruz. Özellikle kulakların türbanla, başka bir giysiyle, şapkayla, külahla vs. kapanması bizim için güvenlik riski. Bluetooth kulaklıklar kablosuz olarak 100 metreye kadar iletişim kurabiliyor. Kulakları kapalı olan adayın bu tür bir araç kullanması ihtimali var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber