Genelkurmay, YAŞ mağdurlarının kitabından satın aldı

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) mağdurlarıyla ilk kez temas kurdu. YAŞ kararları ile ihraç edilen subay ve astsubaylarca kurulan Adaleti Savunanlar Derneği'nin (ASDER) yayınladığı ?Ben Disiplinsiz Değilim? isimli kitabı, derneğin Ankara şubesinden alıp inceleyen Genelkurmay, ASDER'e 20 milyon lira da bağışta bulundu.

Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen subay ve astsubayların hayat hikâyelerinin yer aldığı ?Ben Disiplinsiz Değilim? isimli kitap geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Kitapta 30'a yakın YAŞ mağduru, ordudan ihraç hikayelerini anlatılıyor. Yayının içeriğinde çeşitli rütbelerdeki YAŞ'zedelerin takdir belgelerine de yer veriliyor. İhraç edilen personelin, kamuoyuna ilan edilenin aksine ne kadar başarılı olduğunun anlatıldığı kitap, ASDER'in Ankara ve İstanbul şubelerinden bağış karşılığı temin edilebiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde ASDER'e bir asteğmen göndererek söz konusu kitaptan temin etti. Kitabı almaya gelen asteğmenden bağış olarak da 20 milyon lira alındı. ASDER Genel Başkanı emekli Tabip Albay Prof. Dr. Ahmet Alper, Genelkurmay Başkanlığı'nın yeni çıkarttıkları kitaptan aldığını doğruluyor. Kitabın büyük ilgi gördüğünü anlatan Alper, ?Genelkurmay Başkanlığı'nın da kitaptan haberi olmuş. Bir subay aracılığı ile Ankara'daki şubemizden aldırttılar.? dedi. Alper, ?YAŞ kararları ile ordudan uzaklaştırılan insanlara ne savunma hakkı veriliyor, ne de mahkeme edilmesine imkan tanınıyor. Yani kısacası emir çiğneniyor. Bu bir disiplinsizlik değil mi?? diye sordu.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber