'Küskün bürokrat' DPT'ye döndü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Mart 2008 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP hükümetince Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanan Aydemir'in kararnamesi dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmişti.

SGK Başkanı iken Bakan Faruk'la tartışan ve dört ay rapor kullanıp işe gitmeyen Birol Aydemir DPT Müşteşar yardımcılığına atandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaşadığı bir tartışmanın ardından izne ayrılan ve peş peşe raporlar kullanarak yaklaşık 4 ay sonra makam koltuğuna dönen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Birol Aydemir, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. 'Küskün bürokrat' olarak nitelenen Aydemir'in DPT Müsteşar Yardımcılığına atanmasına ilişkin kararname dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP'nin parlak bürokratı

AKP'nin ekonomi programını hazırlayan isimler içinde bulunan Aydemir, AKP iktidarında DPT'ye Müsteşar Yardımcısı olmuştu. Ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanması gündeme gelen Aydemir, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri çevirmesi nedeniyle söz konusu göreve getirilememişti.

Sosyal güvenlik reformu çalışmaları çerçevesinde kurulan SGK'nın başına getirilen Aydemir, SGK Başkanı Tuncay Teksöz'ün 2006'da görevinden istifa etmesinin ardından Teksöz'ün yerine atanmış, ancak eski Cumhurbaşkanı Sezer'in kararnamesini veto etmesi nedeniyle bu görevi 2007'ye kadar vekâleten yürütmüştü.

Bakanla tartışmıştı

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 9 Ekim 2007'de bu göreve asaleten atanan Aydemir, kısa bir süre sonra Bakan Çelik ile sosyal güvenlik yasa tasarısı üzerine tartıştı ve 5 Kasım 2007'den geçerli olmak üzere yıllık izne ayrıldı. Bu süreçte Aydemir'in başka görevlere getirileceğine ilişkin çeşitli haberler basına yansıdı. Aydemir'in izinli olduğu süre boyunca yerine SGK Başkanvekili Tahsin Güney vekâlet etti. Türkiye'deki 70 milyon kişiyi ilgilendiren Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının hazırlık çalışmaları da Birol Aydemir'in yokluğunda gerçekleştirildi.

Yıllık iznini raporlarla uzatan Birol Aydemir, buna karşın şubat ayı sonunda Sosyal güvenlik Kurumu Başkanlığı görevine dönmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber