Prostat sorunu buhar oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Mart 2008 12:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Özellikle 40 yaş erkeklerin en büyük sağlık sorunlarından biri olan prostat artık sorun olmaktan çıkıyor. Bu hastalığa karşı geliştirilen son yöntem olan lazerle buharlaşma tekniği acısız ve hızlı sonuç veriyor

Prostat hastalığına karşı ?green light' olarak bilinen lazer teknolojisinin kullanılmasının ardından şimdi de Revolix denilen yeni bir yöntem geliştirildi. Türkiye'de de yeni uygulanmaya başlanan teknikle, lazerle birlikte buharlaştırma tekniği kullanılarak hastanın kısa sürede iyileşmesine imkan tanınıyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Kaan Eren'in Türkiye'de uygulamaya başladığı teknikle, kanama problemi olmadan, ameliyatta temiz kesim ve kısa sürede iyileşmenin sağlandığını söyledi. Eren, teknikle ilgili şu bilgileri verdi:

SON TEKNOLOJİ

Dünyada bu konuda üretilen en son laser teknolojisi olan Revolix oldukça büyük avantajlar sunmaktadır. KTP (Gren-light) laser ile sadece prostat buharlaştırma ameliyatı yapılabilmesine karşın Revolix ile prostat buharlaştırma, prostat rezeksiyon En-4 leasyon, mesane boynu, üretra darlığı böbrek çıkım darlığı (U-P Darlık), mesane tümörü, endoskopik taş ameliyatları, laparoskopik ameliyatlar yapılabilmektedir.

LAZERLE AMELİYAT

Revolix'in kullanım prensipleri holmiyum lasere benzemesine karşın sürekli enerji vermesi nedeniyle daha temiz kesilen ameliyat sonuçları elde edilmektedir. Revolix dünyada prostat ile ilgili en son üretilen laser teknolojisidir. Prostat ameliyatlarında hastaya sağladığı konfor en önemli tercih sebebidir. Kısa sonda takma süresi, hızlı iyileşme dönemi, metobolik problemlerin olmaması, çok iyi kanama kontrolü, büyük prostatlara da uygulanabilmesi, yüksek kontrol, risk ve antikoagulan ilaç kullanan hastalara yapılabilmesi, kanama probleminin olmaması sağladığı en önemli avantajlardır.

KATKI PAYI YOK

Revolix laser teknolojisinde sarf malzemesi gideri olmadığından hastalardan ek bir ücret talep edilmemektedir. Bu yüzden hastalar katkı payı ödemeden en ileri laser teknolojisinden faydalanmış olacaklardır.

Yaşlıların yüzde 35'inde bu sorun görülüyor

Prostat 40 yaşından sonra büyümeye başlayarak bazı hastalarda şikáyetler oluşturuyor. Sık idrara gitme kesik kesik idrar yapma, zorlanarak idrar yapma, gece sık idrara gitme, aniden idrara sıkışma ve bazen tuvalete yetişmeden idrar kaçırma en sık karşılaşılan şikayetler arasında sayılıyor. 60 yaş ve üzeri erkeklerde yüzde 35 oranında prostat şikáyetleri görülüyor.

NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber