AKP'li Canikli: MHP ile 17. madde mutabakatımız devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2008 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP ile mutabakatın sürdüğünü belirterek, YÖK Kanununun Ek 17.maddesinde yapılacak değişiklik için Anayasa Mahkemesi sürecinin beklenmesi gerektiğini söyledi.

Parlamento muhabirleriyle sohbet eden Canikli, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasıyla ilgili olarak MHP ile mutabakatın sürdüğünü bildirdi. Canikli, Anayasanın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişiklikle ilgili CHP'nin başvurusuyla başlatılan bir süreç olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce EK 17. maddeyle ilgili (MHP ile) mutabakatımız devam ediyor. Ondan yana bir şeyimiz yok. Şu anda CHP'nin Anayasa Mahkemesinde başlattığı bir süreç var. Elbette onun sonuçlanması gerekiyor. Ondan sonra MHP ile birlikte hareket edilerek gereği yapılacak. Ne gerekiyorsa yapılacak. Ek 17. maddenin içeriğiyle ilgili kamuoyunda bir takım tartışmalar var. Ama biz mutabakata başladığımız noktadayız. Değişiklik olacak, ne yapılacaksa MHP ile birlikte yapılacak. O mutabakata uyulacak. Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik için Anayasa Mahkemesinde bir süreç başlatılmışken, böyle bir düzenlemenin bu süreçten sonra başlatmak daha uygun olduğunu düşünüyoruz."

Bir gazetecinin, "MHP ile bu konuda da mutabık mısınız?" sorusuna karşılık Canikli, "MHP ile zaten zamanlama konusunda herhangi bir belirleme olmamıştı, şu gün bugün şeklinde... Ama en erken, elbette Anayasa değişikliklerinin Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra alabilirdi. Ama bir takvim konuşulmamıştı. İşin doğasından geliyor. Eğer bir süreç başlatılmışsa, bunların akıbetini tam olarak görmeden, hukuki süreç tamamlanmadan verilmesi çok garip bir durum ortaya çıkarır. Sonucu görmek lazım. O düzenleme tartışmasız şekilde ortaya çıksın, süreç tamamlansın ondan sonra en uygun şekilde düzenleme yapılacak ve birlikte mutabakatın gereği yerine getirilecek" diye konuştu. Canikli, TCK'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliğin zamanlamasıyla ilgili sorulara karşılık da "15 gün önceki değerlendirmede, 'bu hafta ya da önümüzdeki hafta' gibi bir düşünce olmuştu. Ama bu hafta Mecliste yine takvime bağlı düzenlemeler var. Onların çıkartılması gerekiyor. 301gündemimizde, 301 çıkacak. Ama zaman olarak henüz bir şey söyleme imkanına sahip değilim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber