Yakıt tankından sızan mazot öğrencileri zehirledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mart 2008 20:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İSTANBUL Maltepe'de, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait şantiyede bulunan yakıt tankından sızan mazot, yakındaki Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu'nun bahçesine yayıldı. Ağır mazot kokusu nedeniyle rahatsızlanan ve baygınlık geçiren 16 öğrenci, ambulanslarla ve öğretmenlerin otomobilleriyle çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Maltepe'de Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait şantiyede bulunan yakıt tankından sızan mazot, şantiyenin alt tarafında bulunan Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu'nun bahçesine yayıldı. Ağır mazot kokusu nedeniyle bazı ööğrenciler baygınlık geçirdi. Öğretmenleri, zehirlenen öğrencileri için ambulans istendi. Gelen ambulanslarla ve öğretmenlerin otomobilleriyle 16 öğrenci çevredeki hastanelere kaldırıldı. Çocukların 5'i ayakta tedavi edilirken, diğer öğrenciler kontrol altında tutuluyor.

Yapılan incelemede okulun bahçesine sızan mazotun kokusunun kanalizyon aracılığıyla okulun içine yayıldığı anlaşıldı. Polis inceleme başlatırken şantiye görevlileri çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi. Olayı duyup okula ve hastaneye akın eden veliler, sorumluların biran önce cezalandırılmasını istedi. Çocuğunu okul bahçesinde baygın halde gördüğünü söyleyen bir veli ise ?Çocuğumun öldüğünü zannettim. Çok sayıda öğrenci yerde yatıyordu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber