Tüzmen, Romanya'ya yüzecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Mart 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman DEMİRKAN, BÜKREŞ

Cumhurbaşkanı Gül'ün Romanya gezisinde söylediği "İyi yüzen bir bakanımız var. İki ülke dostluğuna katkı sağlar" sözlerini talimat kabul eden Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'den Romanya'ya yüzecek. Tüzmen'in en az 230 kilometre yüzmesi gerekecek.

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteği üzerine Türkiye'den Romanya'ya kadar yüzecek. Tüzmen, "Cumhurbaşkanımız talimat verir de biz yüzmez miyiz?" dedi. Tüzmen kıyı hattını takip ederse yaklaşık 289 kilometre yüzecek. Eğer kuş uçuşu düz bir hat takip ederse 230 kilometre diğer bir deyişle İstanbul- Edirne arası kadar bir mesafeyi yüzmesi gerekecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Romanya gezisine eşlik eden Tüzmen, Gül'ün gezisinin ilk günü, iki ülkenin komşuluğunu ve mesafe olarak yakınlığını vurgulayarak, "İstanbul-Bükreş arasını yarım saatte, Ankara-Bükreş arasını 1 saat 15 dakikada aldık. Ben iyi bir yüzücü değilim, ama burada çok iyi yüzen bir bakanımız var. Kendisi, iki ülke dostluğu için bunu gerçekleştirebilir" sözlerini anımsattı. Bunu bir talimat olarak aldığını kaydeden Tüzmen, şunları söyledi:

YÜZME MESAFESİNDE "Cumhurbaşkanımızın talimatı. Artık Türkiye'den Romanya'ya yüzeceğiz. Tabii, yüzme mesafesinde bir ülke Romanya. Mesafe önemli değil. Sonuçta, Karadeniz'in Bulgaristan sınırına en yakın yerinden gireriz, Romanya-Bulgaristan sınırına en yakın yerden çıkarız. Tabii, ileride uygun bir zamanda programa alacağım.

KÖPEKBALIĞI KORKUTMAZ

Köpekbalığı bize vız gelir. Biz, Türkiye'de Boğazlar'da senelerdir yüzüyoruz. Bizim Boğazlar, İtalya sahilleri, Malta Adası etrafında büyük köpekbalığı var. Görüyorsunuz senelerdir sağlam sağlam yüzeriz, yarışırız. Hiçbir yüzücümüz de köpekbalığı saldırısına uğramaz. Bir süre önce bel fıtığı ameliyatı oldum, ancak iyileştim. Yüzmeme ve dalmama bir engel kalmadı."

2002'de 1 milyar doların altında olan iki ülke ticaret hacminin, hızlı bir ivme ve sıçrama ile şu anda 7 milyar doların üzerine çıktığını anlatan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR Romanya AB üyesi oldu, bu bakımdan da bu ticaret artışının ayrı bir anlamı var. Romanya, ticaret fazlası verdiğimiz sayılı önemli ülkelerden biri. Bu ülke ile ticaret hacmimizi 2010'da 10 milyar doların üzerine çıkarma hedefine ulaşabileceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber