Başörtülü üniversite öğrencilerinin fişlendiği iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2008 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde başlarını açıp kampüse giren üniversite öğrencilerin güvenlikçiler tarafından fotoğrafları çekilerek fişlendiği öne sürüldü.

İddiayı kabul etmeyen üniversite yetkilileri, kendileri tarafından böyle bir yetkilendirme yapılmadığını, öğrencilerin telefonla konuşan güvenlikçiyi yanlış anladığını öne sürdü.

Alınan bilgilere göre, Namık Kemal Üniversitesi ikinci öğretimde okuyan başörtülü kızların başını açıp içeri girdikten sonra kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından cep telefonu ile fotoğraflarının çekildiği iddia edildi.

Kampüs içerisine girerken güvenlikçilerin fotoğraf çektiğini öne süren öğrenciler, üniversite yönetimine güvenlikçilerin bu davranışlarını şikayet etti.

Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kurt, 2 kız öğrencinin kendisine gelip olayı anlattığını belirtti.

Kız öğrencilerin güvenlikçiler tarafından fotoğraflarının çekildiğini söylediğini ifade eden Kurt, öğrencilere öyle bir olayın olamayacağını anlattığını kaydetti. Güvenlikçilere fotoğraf çekme gibi bir yetki verilmediğini vurgulayan Kurt, olayın yanlış anlama olduğunu dile getirdi.

Kız öğrencilerin olayı yanlış anladığını kaydeden Kurt, "Böyle bir şeyin olması imkansız. Güvenlikçiler böyle bir konuda yetkili değil. Olay tamamen öğrencilerin yanlış anlamasından kaynaklanmış." dedi.

Kapıda bekleyen biri bayan biri erkek güvenlik görevlisi olduğunu aktaran Kurt, olaydan sonra fotoğraf çektiği iddia edilen güvenlik görevlisini çağırdığını söyledi. Kurt, güvenlik görevlisinin o esnada telefonda konuştuğunu kızların kendisini yanlış anladığını söylediğini kaydetti.

CİHAN muhabirinin üniversite kaynaklarından edindiği bilgiye göre, şikayete gelen öğrencilerden yaşanan tatsız durumdan ötürü özür dilenmiş. Öğrencileri ikna eden yetkililer güvenlikçileri sadece dinlemeyi yeterli bulmuş.

İlk dönem kampüs girişinde güvenlik olmadığını kaydeden üniversite öğrencileri, ikinci dönem geldiklerinde özel güvenlik ile karşılaştıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber