İş Kurumu'ndan umut tacirliği uyarısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2008 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, vatandaşları İsviçre ve Avusturya'da iş bulma vaadiyle kandırıp para isteyenlere karşı uyardı.

Gazetelere ilanlar verilerek İsviçre'nin Zürih Kentinde bulunduğu ileri sürülen Harirossa AG ünvanlı şirkette, Betty Müler-Fasler adına açılan hesaba masraflar için kişi başı 1500 Euro yatırma karşılığı iş vaadinde bulunulduğunu, ayrıca yine ilanla Avusturya'da bulunan St.Johann Salzburg firmasında çalışmak için vatandaşlardan para istendiğini söyleyen Akman, bu ilanlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Vatandaşların yurt dışına giderek iş bulma umutlarının bazı kişiler tarafından sömürülmek istendiğini söyleyen Akman, ?Zürih'teki firma ve açılan banka hesabıyla ilgili olarak Zürih Başkonsolosluğu, Genel Müdürlüğümüzü bilgilendirdi. Avusturya'daki firmada iş vaadiyle ilgili olarak vatandaşlardan para toplanması olayında da Emniyet Müdürlüğü soruşturma yürütüyor. Vatandaşlarımızın işçi simsarlarınca, umut tacirlerince dolandırılmaması için bu tür ilanlara itibar etmemelerini istiyoruz. İş Kurumu'nun bilgisi ve izni olmadan böyle bir işlem yapılamaz. Böyle bir olayla karşılaşan bilgi almak için bize başvursun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber