İstanbul Üniversitesi önünde toplanan bir grup öğrenci başörtüsü yasağını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) önünde toplanan bir grup öğrenci, başörtüsü yasağını protesto etti. Erkek öğrencilerin de destek verdiği eylemde alkışlar ve taşınan karikatürlerle yasağa tepki gösterildi.

Kendilerini 'Anadolu Gençlik Derneği İ.Ü. Konseyi' üyesi olarak tanıdan yaklaşık 100 öğrenci İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Beyazıt Kampüsü önünde toplandı. Başörtülü öğrencilerin yanısıra erkek öğrencilerin de katıldığı eylem alkışlı protesto ile başladı. Başörtüsü yasağını eleştiren sloganlar atan grup "Zulüm bitene kadar, Yasakçı rektör istemiyoruz, Zulme karşı direniyoruz, Umudu vuramazlar" yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Öğrenciler başörtüsü yasağını eleştiren karikatürlerden oluşan pankartlarla da yasağı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Talha Özcan isimli Anadolu Gençlik Derneği üyesi, Anayasa değişikliği sonrası başörtülü öğrencileri üniversitelere almayan rektör ve üniversite yetkililerinin suç işlediğini savundu. Giyim kuşam nedeniyle ayrımcılık yapılamayacağının Anayasa'da açıkça belirtildiğini söyleyen Özcan, "Eğitim, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan temel bir haktır. Anayasa'da öngörülen meşru sebeplerle gerçekleştirilmiş açık bir yasa maddesi olmadığı müddetçe bu hak kısıtlanamaz. Öğrencileri okula almayacağını söyleyen yetkililer başörtüsünü yasaklayan açık bir yasa maddesi göstermek zorundadır." ifadesini kullandı.

Basın açıklaması sırasında protestocu grup, "Başörtüsüne uzanan eller kırılsın, Başörtüsüne özgürlük engellenemez, Yasakçı Rektör istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber