Sağlık Bakanlığından unvan değişikliği açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRME İLAN METNİ

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personel için ihtiyaç duyulan kadro unvanlarına atama yapılması amacıyla 15 Aralık 2007 tarihinde Unvan Değişikliği Sınavı yapılmıştır.

1) Unvan Değişikliği Sınav sonuçları 22 Ocak 2008 tarihinde Genel Müdürlüğümüzün http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanmış, sınava katılan adayların sınav sonuçlarına itirazları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda adayların durumunda her hangi bir değişiklik olmadığı 12.02.2008 tarih ve 2318 sayılı yazı ile Bakanlığımıza bildirilmiştir.

2) Adayların sınavda almış oldukları puanlara göre başarı listeleri oluşturularak Genel Müdürlüğümüzün internet adresinde yayımlanmıştır. Başarı notu aynı olan adayların sıralamasında, Bakanlığımız Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ekinde yer alan EK-1 değerlendirme formuna göre hesaplanan puanlar esas alınmıştır. Bunun eşitliği halinde ise sıralama, önce hizmet süresi fazla olan, daha sonra son sicil notu yüksek olan personel tercih edilerek yapılmıştır.

3) Bakanlığımız internet adresinde ilan edilen başarı listesine göre tercih yapmaya hak kazananların atamaları sınavdan önce ilan edilen ?İlan Metni?, ?Başvuru Kılavuzu? ve aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

4) Sınavda başarılı olanlardan başarı sıralaması dikkate alınarak, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında her bir unvan için Unvan Değişikliği Sınav duyurusu ekinde ilan edilen kadro sayısı kadar adayın yerleştirme işlemi yapılacaktır.

5) Buna göre atanmaya hak kazananların yerleştirme ve atanma işlemleri, atanma şartlarını taşımaları kaydıyla aşağıda belirlenen çerçevede gerçekleştirilecektir:

a)Avukat, İstatistikçi, Kimyager, Kütüphaneci, Matematikçi, Mühendis (Bilgisayar, Çevre, Endüstri, Elektrik, İnşaat, Kimya, Makine, Peyzaj Mim.), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Makine), Teknisyen (Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Makine, Metal İşleri), Teknik Ressam unvanlarında, sınavdan önce ilan edilen yerler doğrultusunda yapılacak tercihler ve sınavda alınan puana göre Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından taşra teşkilatı kadrolarına yapılacak atamalar il emrine, merkez kadrolarına yapılacak atamalar ise Bakanlık Merkez birimleri emrine yapılacaktır.

Yukarıda sayılan unvanlarda sınava giren adaylar tercihlerini Bakanlığımız Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden 10 Mart 2008 - 19 Mart 2008 tarihleri arasında yapacaklar, tercih listelerini kesinleştirdikten sonra çıktılarını imzalayarak çalıştıkları birim amirine onaylattıktan sonra:

(i) Öğrenim düzeyini belgeleyen diploma veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti,

(ii) Avukatlık unvanına atanacaklar Avukatlık ruhsatının noter tasdikli sureti

ile birlikte en geç 24 Mart 2008 tarihinde saat 18.00'da Sağlık Bakanlığı Gelen Evrak Şube Müdürlüğünde olacak şekilde APS veya kargo ile ?Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Kura ve Toplu İşlemler Şube Müdürlüğü Mithatpaşa Caddesi No: 3 SIHHİYE/ANKARA? adresine göndereceklerdir. Elden evrak teslimi kabul edilmeyecektir. Belirtilen tarih ve saatten sonra gelen belgeler işleme konulmayacak ve posta veya kargoda meydana gelecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. (Merkez teşkilatta çalışıp sınavı kazanan personel de aynı prosedüre tabi olacaktır.)

Adayların yerleştirme işlemleri 01 Nisan 2008 tarihinde noter tarafından bilgisayar ortamında yapılacak olup, yerleştirmenin yapılacağı yer ve saat daha sonra ilan edilecektir.

b) Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Ebe, Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sağlık Memuru (Çevre Sağlığı Teknisyeni, Laboratuar Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni,Tıbbi Sekreter, Toplum Sağlığı Teknisyeni) ve Tıbbi Teknolog kadrolarına, mevcut Personel Dağılım Cetveline göre boşluk bulunması ve Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde öngörülen standartların aşılmaması kaydıyla öncelikle kadrosunun bulunduğu ildeki birimlere İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yerleştirme yapılacaktır.

6) Ancak, Danıştay 5. Dairesinin 03.12.2007 tarih ve 2007/4224 esas sayılı kararı ile Bakanlığımız Atama ve Nakil Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesi durdurulduğundan Sağlık Teknikerliği unvanlarında atama yapılabilmesi için yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu unvanlarda atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapılabilmesi için gerekli düzenleme yapılarak yerleştirme ve atama takvimi daha sonra ilan edilecektir. Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar Sağlık Teknikerliği unvanlarında her hangi bir yerleştirme yapılmayacaktır.

7) Unvan Değişikliği sınavında başarılı olan ve sağlık hizmetleri sınıfında bir unvana atanmaya hak kazanan adaylar, 10 Mart 2008 - 19 Mart 2008 tarihleri arasında, sınav sonuç belgeleri, öğrenim düzeyini belgeleyen diploma veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti ve tercihlerini belirleyecekleri dilekçe ile çalıştıkları İl'in Sağlık Müdürlüğüne başvuracaklardır.

8) İl Sağlık Müdürlüklerince yerleştirme işlemleri, adayların sınav puanı ve tercihleri doğrultusunda yapılacak, yerleştirme listeleri ekine, atamaya esas olmak üzere her aday için ayrı ayrı:

(i) Öğrenim düzeyini belgeleyen diploma veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti,

(ii) 5442 sayılı Kanuna tabi Valilik personeli için ayrıca ÇKYS/İKYS'den alınmış kurum onaylı hizmet cetveli eklenerek en geç 02 Nisan 2008 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

9) Personelin kadrosunun bulunduğu ildeki birimlerde standardın aşılması veya Personel Dağılım Cetveline göre boşluk bulunmaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlükleri tarafından il içerisinde her hangi bir birime yerleştirilemeyen adaylar, sınav duyurusu ekinde atama yapılacağı ilan edilen yerlere Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından sınav puanı ve tercihlerine göre yerleştirilerek atanacaktır. Bu nedenle, ilde standardı aşmamak kaydıyla PDC'ye göre münhal yer bulunmaması nedeniyle İl Müdürlüğü tarafından yerleştirmesi yapılamayan personel listeleri, yerleştirilenlerin listesi ile birlikte Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Bunların yerleştirme ve atama işlemi ile ilgili takvim ve hususlar ayrıca duyurulacaktır.

10) Sınavdaki başarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilecektir.

11) Merkez teşkilatında çalışıp sağlık hizmetleri sınıfındaki bir unvanda sınavı kazananların yerleştirme işlemleri yukarıda belirtilen usule göre Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülecektir.

12) Müracaatlarda, kişi beyanı esas kabul edildiğinden atanmaya hak kazanan adayların atamaya esas belgelerinin incelenmesi neticesinde atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılacaktır. Unvan Değişikliği Sınavını kazananların sınav için müracaat tarihi itibarıyla sınava katılma şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecek, şartları taşımadıkları anlaşılanların atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

13) 657 sayılı Kanun ile 4688 sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine göre ücretsiz izinde olanların müracaatları kabul edildiğinden bu personelin diğer personel için belirlenen müracaat ve yerleştirme takvimine uymaları gerekmektedir. Ücretsiz izindeki personelin atama işlemleri ise ancak göreve başladıkları tarihten sonra yapılacaktır.

14) Personel Dağılım Cetvelinin düzenlenmediği unvanlar için Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğindeki standartlar, merkez teşkilatı kadrolarına atananlar için ilan edilen münhal kadrolar esas kabul edilecektir.

15) Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personelden hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olanların atamaları Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen süre zarfında yapılacak olup mükteseplerine uygun kadro bulunamaması halinde 657 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre atamaları yapılacaktır. Ancak bu şekilde de atama imkanı olmayanların ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

16) Unvan Değişikliği Sınavı sonucunda ataması yapılanlara, tebliğ edilmek üzere gönderilen atama onaylarının, Taşra teşkilatında görevli personel için bulunduğu ilin İl Sağlık Müdürlüğüne, Merkez Teşkilatında görev yapan personel için ise bağlı bulunduğu birime intikal ettiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde tebliğ edilmesi zorunludur.

17) Sınavda başarılı olup da yerleşemeyenler yedek olarak kabul edilecek olup, sınavı kazananlardan ataması yapılmayanların yerine sınavda başarı notu en yüksek olan yedek aday personelden başlamak üzere atama yapılacaktır.

18) Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır. Yürürlükteki hükümler çerçevesinde mazereti olanlar ve merkez teşkilatında çalışan personel dışında ataması yapılan personel, atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile başka bir kadroya atanma ve nakil başvurusunda bulunmayacaktır

İlgililere Duyurulur.

BİLGİ İÇİN : PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEL : 0 312 585 17 64-65 FAKS : 0 312 58516 30

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber