Özel okullara 3 YTL engeli

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİBEL KAHRAMAN İstanbul

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, özel okullara başvuru kılavuzu ve formlarının resmi ilköğretim okullarında dağıtımına 3 YTL'lik kılavuz ücreti nedeniyle izin vermedi.

Özel okulların, ?Kılavuz satışlarından elde edilecek gelirin masrafları karşılamak üzere 1.5 YTL'sinin ilçe milli eğitim müdürlüklerine, 1.5 YTL'sinin de okul müdürlüklerine bırakılması? önerisi, ?işin içinde para var' denilerek kabul edilmedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, yalnızca İstanbul'dan olumsuz yanıt aldıklarını söylerken, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer?kararı kendisinin verdiğini belirterek, ?İlçe müdürlerine 1.5 YTL bırakacak. Ben niye para altına gireyim. Müsaade etmiyorum. Bakanlık bütün çalışmaları yapıyor, yeteri kadar bilgiyi vatandaşa aktarıyor. Milli Eğitim Müdürü olarak kararı ben verdim. Sakıncalı buldum, yaptırtmıyorum. Onların görevi değil? diye konuştu.

Özel okullar, öğrencilerini Ortaöğretim Kurumları Sınavı ile seçiyor. Ancak bazı özel okulları tercih edebilmek için OKS kılavuzunun yanı sıra Özel Okullar Başvuru Kılavuzu'nun da alınması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber