Emeklilere eksik ödemede Yargıtay kararı bekleniyor

Haber Giriş : 02 Ekim 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emeklilerin, enflasyon farkının kendilerine ödenmeyerek SSK'nın eksik ödeme yaptığı gerekçesiyle açtıkları dava Yargıtay'ın vereceği karara göre şekillenecek. Ancak hem emekliler, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gözler, Yargıtay'ın kararına çevrildi. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Yargıtay'ın kararına göre emeklilere o paraları ödeyeceklerini söyledi.

Kızılcahamam kampında vekillerden gelen sorular üzerine, emeklilerin enflas-yon farkından doğan 19 günlük farkın ödenmesi amacıyla açtıkları davanın durumuyla ilgili bilgi veren Çalışma Bakanı Başesgioğlu, davanın Yargıtay aşamasında olduğunu belirtti. Yargıtay'ın kısa süre içinde konuyla ilgili kararını vermesini beklediklerini kaydeden Başesgioğlu, 'Yargıtay karar verirse biz o parayı emeklilere ödemeye hazırız' açıklamasında bulundu.

AKP'li vekillerin en çok soru sorduğu bakanlar arasında gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, prim affının amacına ulaşıp ulaşmadığı konusundaki ısrarlı sorular karşısında, 'Prim aflarında istediğimiz gayeye ulaşamadık' itirafında bulundu.

'Bizden önce, 1 milyon kişi, Bağ-Kur'lu olmasına rağmen hiç prim ödememiş' diyen Başesgioğlu, Bağ-Kur'da, prim borçlarının yeniden yapılandırılması sonucunda bugüne kadar 1 katrilyon lira tahsilat olduğuna işaret etti. Başesgioğlu, primlerin indirilmesinin ekonomik istikrar programıyla çözülebilecek bir konu olduğunu da söyledi. Prim artış oranının, 2004 yılında yüzde 40'dan yüzde 20'ye indirildiğini kaydeden Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur primlerininin de asgari ücret oranında artacağını sözlerine ekledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber