Adalet Bakanlığı: Adayların atamaları yapılamayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Adalet Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Danıştay'ın, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavı'nın yürütmesini durdurduğu belirtilerek, "Mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması hususunda yeni bir karar verilinceye kadar daha önce başarılı oldukları belirtilen adayların atamaları yapılamayacak, dava sonucuna göre ilgililerin durumları değerlendirilecektir" denildi.

Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına ilişkin olarak 3 Kasım 2007 tarihinde yazılı yarışma sınavı ve 4-27 Şubat 2008 tarihleri arasında da mülakat yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV), Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavının, bu sınavın dayanağını oluşturan ilan duyurusunun 4. bendindeki, standart sapmanın 10 olarak belirlenmesine yönelik kural ile aynı bendin ikinci paragrafındaki "ağırlıklı" sözcüğü ile başlayıp "büyüğü" sözcüğü ile biten bölümünün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtığı belirtildi.

Davayı görüşen Danıştay 12. Dairesi'nin, "Uyuşmazlığın niteliğine ve davanın durumuna göre, davalı idarenin savunması alınıp yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu düzenlemeler ve (yazılı) sınavın yürütülmesinin durdurulmasına" karar verdiği ifade edilen açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın yargı kararlarına saygılı bir kurum olduğu vurgulanarak, "Mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması hususunda yeni bir karar verilinceye kadar daha önce başarılı oldukları belirtilen adayların atamaları yapılamayacak, dava sonucuna göre ilgililerin durumları değerlendirilecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber