İşçi ve memur bu hafta eylemde

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Mart 2008 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi ve memur örgütleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı hafta boyunca bir dizi eylem düzenleyecek. Türk-İş, Emek Platformu üyelerini ortak eylem için yarın toplantıya çağırdı.

Türk-İş önderliğindeki 17 konfederasyon Sosyal Güvenlik Reformu'na yönelik ortak eylem kararı almak için biraraya geliyor. Türk-İş'in eylem takvimine göre 12 Mart Çarşamba günü ?iş bırakma? eylemi, tasarının Genel Kurulu'nda görüşüleceği gün ise Meclis'e yürünmesi kararlaştırılmıştı.

DİSK ve KESK ortak eyleme destek vereceklerini açıkladı. Hak-İş ise çağrıya mesafeli yaklaşıyor, Kamu-Sen'in netleşmiş bir kararı bulunmuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, itiraz ettikleri maddelere yönelik herhangi bir somut adım atılmadığı için eylem kararı aldıklarını söyledi.

BAKAN ÇELİK'TEN SENDİKALARA TEPKİ

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise sendikaların, yasadaki avantajları işçiye yanısıtmadığını savunuyor.

Çelik, ?İstenen düzenlemeler aslında yasanın içinde var, fakat arkadaşlar şu anda mevcut kendi yasalarından baktıkları için buradaki avantajları görme şansları yok. Bir aylık prim ödeyen SSK'lı vatandaşımız, işçimiz sağlıktan istifade edecek. Bu boyutunu neden işçilere anlatmıyorlar. O kadar artılar var ki... Bunu sağa sola çekip havayı bulandırmanın bir anlamı yok? dedi.

Tasarının bu hafta Genel Kurul'a gelebileceğini belirten Bakan Çelik, ana parametrelerle ilgili düzenlemelerin Ağustos sonu itibariyle yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber