10 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Mart 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-KÜRESEL TERÖRİZM SEMPOZYUMU YARIN BAŞLIYOR

-Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen Küresel Terörizm ve Uluslararası İş Birliği Sempozyumu'nun ikincisi başlıyor. İki gün sürecek sempozyumun açılış konuşmasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt yapıyor. (Saat:08.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahıska Türkleri Uluslararası Vatan Cemiyeti Başkanı Süleyman Barbakatze'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:12,00)

-Gül, Türkiye Belediyeler Birliği Başbanı Aytaç Durak'ı Köşk'te kabul ediyor. (Saat:14.00)

-Gül ayrıca, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Ankara Temsilcisi Michel Gaude ve Kuveyt Milli Bankası Başkanı İbrahim Dabdoub'u da ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.45/15.30)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:18.00)

-EMEK PLATFORMU TOPLANIYOR

-İşçi, memur konfederasyonlar, meslek kuruluşları ve emekli derneklerinden oluşan Emek Platformu toplanıyor. Toplantıda, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı ülke genelindeki eylem kararının birlikte uygulanması ve platformdan gelecek farklı eylem önerileri tartışılacak.

-SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ocak ayına ilişkin sanayi üretimi istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-İSO MESLEK KOMİTELERİ TOPLANIYOR

-İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yapılıyor. ?İstanbul'da Sanayinin Sorunları ve Çözüm Önerileri? başlığı altında gerçekleştirilecek olan ve açılış konuşmasını İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük'ün yapacağı toplantıya İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş da katılıyor. (Saat:09.30)

-PROF. DR. SADUN AREN TOPRAĞA VERİLİYOR

-Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden, eski TİP milletvekili Prof. Dr. Sadun Aren'in cenazesi toprağa veriliyor.

-Aren'in cenazesi saat 10.00'da hastaneden alınarak TBMM'ye getirilecek. 11.00'de TBMM'de düzenlenecek törenin ardından, ikinci tören 13.00'de daha önce görev yaptığı Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) düzenlenecek. Buradaki törende SBF Dekanı Prof. Dr. Celal Göle ile ÖDP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın bir konuşma yapması bekleniyor. Aren'in cenazesi Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-CHP İLE ALEVİLER ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR

-Partiden Alevileri dışlamak ile suçlanan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son dönemde sergilediği politikalar ve Türkiye gündemine ilişkin yaptığı tespitler Alevi örgütlerince yakın takibe alındı. Baykal'ın, açıklamalarının Türkiye'nin içinde bulunduğu döneme ?ayna? tuttuğunu belirten Alevi temsilcileri, özellikle ?Cem Evleri ve zorunlu din derslerinin kaldırılması? konularında ise CHP'nin daha aktif politika izlemesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

-Alevi temsilcileriyle son dönemde sağlanan sıcak ilişkiler, CHP ile Aleviler arasındaki buzların eridiği şeklinde yorumlanırken, önümüzdeki günlerde Baykal ve Alevilerin önde gelen temsilcilerinin bir araya gelmesi bekleniyor.

-CHP MYK Üyesi ve eski Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, zorunlu din derslerinin kaldırılmasının ?insan hakları ve demokrasinin? gereği olduğunu belirtti ve bu konuda atılacak adıma CHP'nin destek vereceğini söyledi.

-VİTAMİNLERİN YARARI İSPATLANAMADI, FAZLASI ZARARLI

-Vücuttaki aşırı A vitaminin beyin kanaması ve felç riskini arttırdığı, kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğu belirlendi. Yüksek düzeyde alınan C veya E vitaminlerinin de diğer nedenlerin yanında ölüm oranını yükselttiğini de ortaya çıktı.

-OKS VE DPY-B'YE BAŞVURULAR BAŞLADI

-İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı ve bu yıl sonuncusu yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPY-B) Sınavı başvuruları bugün başladı. Başvuru süresi 28 Mart'ta sona ererken, sınav 8 Haziran 2008 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber