Marmara Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler, başörtüsü yasağını kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişikliğine rağmen üniversiteye alınmayan başörtülü bir grup öğrenci, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde eylem yaptı. Eyleme, başı açık öğrenciler ile bir grup avukat da destek verdi.

Alınan bilgiye göre saat 12:30 sıralarında kampüs önünde toplanan öğrenciler, basın açıklaması yaparak başörtü yasağını protesto etti. Temel Haklar ve Özgürlükler Platformu ile Mazlum Der üyelerinin de destek verdiği eylem sırasında üniversite çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başörtülü öğrenciler adına açıklama yapan Melike Akdoğan, kanunlarda yasak olmamasına rağmen rektörlerin keyfi davrandığını belirterek, Cumhuriyet savcılarını ve hükümeti göreve çağırdı.

Daha sonra söz alan Mazlum Der Genel Başkan Yardımcısı Gülden Dönmez ise, fiili yasağın devam ettiğini belirtti. Dönmez, hukuk devletinde kimsenin keyfi davranamayacağını, yasaları uygulamayan görevliler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Başı açık öğrencilerin de destek verdiği eylem sırasında açıklama yapan Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Necmiye Karaman isimli öğrenci ise, iddia edildiği gibi üniversitede kaos ortamının olmadığını, yasağın sadece dışarda olduğunu içerde başı açık ile başı kapalı öğrencilerin sorun yaşamadıklarını ifade etti.

Basın açıklamasından sonra öğrencilerle birlikte kampüse girmek isteyen Mazlum Der ile Temel Haklar ve Özgürlükler Platformu üyeleri kapıda bekleyen görevliler tarafından içeriye alınmadı. Görevliler ile sivil toplum kuruluşları arasında bir süre yaşanan tartışmalardan sonra aralarında Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Necati Ceylan ve Hukukçular Derneği Genel Başkanı Kamil Uğur'un da bulunduğu hukukçular tarafından tutanak tutuldu. Öğrencilerin içeriye alınmadığını tutanakla tespit eden hukukçular, daha sonra kapı görevlilerinin tutanağı imzalamalarını isteyince kimse imza atmak istemedi. Senato kararını gerekçe gösteren güvenlik görevlileri, kendilerine verilen emirleri yerine getirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber