3 telefon gaspına 13 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mart 2008 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAMSUN'da 21 yaşındaki işsiz Gökhan Gökçen, 3 kişiyi bıçakla tehdit ederek cep telefonlarını almak suçundan toplam 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Zeka yaşı 11.5 olarak tespit edilen sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi. Gökçen, aldığı telefonları satıp, parasını kız arkadaşı ile harcadığını söyledi.

Samsun'da geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda, yaşça kendisinden küçük 3 kişiyi bıçakla tehdit ederek cep telefonlarını alan Gökhan Gökçen, tutuklanarak cezaevine konuldu. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan Gökçen savunmasında, ?Telefonları 50 ve 100 YYTL arasında fiyatlara sattım. Parayı da kız arkadaşımla gezerek harcadım. Ancak kimseye bıçak çekmedim. Sadece belimdeki bıçağı gösterdim. Adını hatırlamıyorum bir kişiye de yumruk attım. Çok pişmanım? dedi.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda zeka yaşı 11.5 olarak belirlenen Gökçen'in İstanbul Adli Tıp Kurumun'ndan gönderilen başka bir raporda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Bunun üzerine mahkeme tutuklu yargılanan Gökhan Gökçen'e üç ayrı gasp suçundan toplam 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Gökhan Gökçen'in aynı tarihlerde üç kişiyi daha gasp ettiği gerekçesiyle Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber