Özelleştirme idaresi ve yargı bir araya gelmeli

Haber Giriş : 04 Ekim 2004 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli ziyaret ve temaslar için dün Malatya'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, özelleştirme konusunda yargı nedeniyle mesafe kat edemediklerini söyledi. Şener, ?Yargının hassasiyetleri vardır. Ekonomi yönetiminin de hassasiyetleri var. Ekonomide olanların hassasiyetini yargı anlamazsa; yargının hassasiyetini de ekonomi yetkilileri anlamazsa bu işlemler tıkanır' dedi.

Şener, dün önce Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Erkan Durdu ile Şifa Durdu Şehlikoğlu'nun düğününe katıldı. Ardından Malatya'ya geçen Şener, Malatya Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Osman Derya Kadıoğlu ile bir süre görüştü. Bu sırada basın mensuplarının, özelleştirme ile ilgili bir sorusu üzerine Bakan Şener, ?Özelleştirmede rakamlara baktığımızda olumlu gelişmeler var; ama istediğimiz mesafeyi yakalayamadık; çünkü yargıyla sorunlar çıkmıştır' dedi.

Şener şöyle devam etti: ?Özelleştirme İdaresi ile yargının biraraya gelip paneller düzenlemek suretiyle bu konuyu tartışmaya açması gerekir. Özelleştirme İdaresi ile yargı mensupları zaman zaman karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalı. Özellikle bu uygulamayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) açısından da uygun görüyorum' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber