Türk Telekom'un sabit ücretine hakem heyetinden iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da bir tüketicinin, Türk Telekom'un aldığı sabit ücrete ilişkin başvurusu üzerine Yıldırım İlçe Hakem Heyetinin, verilmeyen bir hizmet karşılığında alınan ücretin kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle uygulamanın iptalini ve bugüne kadar alınan paranın geri iadesini kararlaştırdığı bildirildi.

TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekom'un aldığı sabit ücret konusunda tüketicilerin haklı olduğunu dair bir kararın da Yıldırım İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nden çıktığını söyledi.

Karagöz, tüketici Zeki Gökmenoğlu'nun, sabit ücretin haksız ve hukuksuz olduğunu iddiasıyla yaptığı başvuruya dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hakem Heyeti, verilmeyen bir hizmet karşılığında alınan paranın Tüketicileri Koruma Kanununa aykırı bularak iptaline ve bugüne kadar sabit ücret adı altında alınan paranın iadesine karar verdi. Türk Telekom, 15 gün içinde Hakem Heyeti'nin bu kararının iptali için dava açma hakkına sahiptir. Şayet, Türk Telekom dava açarsa, tüketicilerimiz bu dava sonuçlanana kadar beklesinler, hakem heyetlerine başvurmasınlar."

Türk Telekom'un sabit ücret adı altında aldığı ücretin haksız bir kazanç olduğunu savunan Karagöz, şunları kaydetti:

"Her ne kadar Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin tüketici lehine vermiş olduğu kararı, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi reddetse de kamuoyunda ve milyonlarca tüketicinin vicdanında kabul görmemiştir. Bu konudaki mücadelemize devam edeceğiz. Haksız kazanç ve soygunlara 'Dur' diyeceğiz. Bu nedenle '15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nde sabit soyguna 'Dur' demek için bir günlüğüne sabit hat fişini çekeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber