Marmara sallandı... Deprem öncü mü?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 20.50 civarında meydana gelen hafif şiddetli sarsıntıyla Marmara Bölgesi sallandı. Sarsıntı, İstanbul, Adapazarı, İzmit ve Yalova'da hissedildi.

Depremin merkez üssünün Çınarcık olduğu ve 4.8 büyüklüğünde olduğu belirtildi.


Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay:

"Bu bölgede böyle bir deprem normal. Orta şiddette bir deprem. Şu aşamada öncü mü değil mi diye bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Depreme hazırlıklı olarak yaşamaya alışmalıyız. Bu deprem beklenen İstanbul depreminin yaklaşıp yaklaşmadığı konusunda bir bilgi vermez bize. Bu depremle ilgili herhangi bir hasar bilgisi gelmedi henüz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapıyor"


Yalova Valisi açıklama yaptı..

Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, merkez üssü Çınarcık olan 4.8'lik depremle ilgili olarak, ''Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık'' dedi.

Erbay, depremin ardından gerekli birimlerin Kriz Merkezi'nde toplandığını, daha önce kurulan telsiz sistemiyle kente bağlı ilçe ve köylerle iletişime geçtiklerini söyledi.

Depremin merkez üssü olan Çınarcık ve Yalova merkezde herhangi bir sorun olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Erbay, ''Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık. Sadece vatandaşlarımız biraz korktular. Durumu takip etmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber