Kamu-Sen'de uzlaştırma kuruluna başvurdu

Haber Giriş : 04 Ekim 2004 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, hükümetin toplu görüşmelerden sonra memur maaşları için öngördüğü yüzde 10 oranındaki ücret zammını Uzlaştırma Kurulu'na götürdü.

KESK ve Memur-Sen'den sonra Türkiye Kamu-Sen de hükümetin 2005 yılı için memurlara vermeyi düşündüğü yüzde 10'luk ücret zammı için Uzlaştırma Kurul'na başvurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Uzlaştırma Kurulu'na dilekçeyi veren Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, çıkışta gazetecilere bir değerlendirmede bulundu. Akyıldız, toplu görüşmelerde sosyal haklar ve özlük hakları konusunda önemli mesafeler alındığına işaret ederek, özellikle 1991 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, disiplin cezaları, terfi, tayin ve atamalar ve yasakların kaldırılmasının buna örnek teşkil ettiğini söyledi.

Siyasi iradenin bu yasama yılında mutabakata varılan bu hususları hayata geçirmek için söz verdiğini belirten Akyıldız, görüşmelerde mali konuların bürokratlar yüzünden tıkandığını ileri sürdü. Akyıldız, ''Siyasi irade demokrasinin engeline takılmıştır. Bunu aşamadığı için bizimle anlaşamamıştır'' şeklinde konuştu. Sorunun çözümü için Uzlaştırma Kurulu'na başvurduklarını kaydeden Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi irade, son 2 dönemdir Uzlaştırma Kurulu'nun kararına uymamıştır. Buradan siyasi iradenin uyması gereken hukuk prensiplerini hatırlatmak istiyoruz ve siyasi iradeyi Uzlaştırma Kurulu'nun vereceği karara uymaya çağırıyoruz. Aksi takdirde bu, hukukun sonu anlamına gelecektir''.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber