KİK, kendi ihalesini yapamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumunun (KİK) yeni hizmet binasındaki otomasyon sistemleri ve haberleşme ihalesi, teknik bir hata yüzünden yapılamadı.

Kurumun 8 Şubatta yeniden çıktığı ihale ise yarın yapılacak.

Kamu İhale Kurumunun yeni dönemde faaliyetlerini sürdüreceği Konya Yolu üzerindeki yeni hizmet binasının veri, ses ve elektrik yapısal kablolama işi için 8 Şubat 2008 tarihinde ihaleye çıkıldı.

İhale ile yeni hizmet binasının "otomasyon sistemlerinin alt yapısının oluşturulması için data, kesintisiz güç ve telefon kablolama işlemi ile network sistemi, sistem odasının tesisi ve bileşenlerinin alt yapısının kurularak, çalışır hale getirilmesi" işinin yaptırılması amaçlandı. İşin yaklaşık maliyeti de 400 bin YTL olarak hesaplandı.

İlanda, ihalenin 26 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirileceği, ihaleyi alan firmaya da, yer tesliminden itibaren 70 günlük bir süre verileceği bildirildi.

Ancak, başvuru sürecinde ihale için teklif veren firmalardan biri, İdareye yeni binanın ölçüm değerlerinde bir hata olduğu uyarısında bulundu. Yapılan incelemede, binanın kiralandığı firmanın uygulama projesindeki bina ölçeğinin iddia edildiği gibi yanlış olduğu anlaşıldı. Bu çerçevede 5 Şubat tarihinde alınan bir kararla da söz konusu ihale iptal edildi.

Kamu İhale Kurumu, 8 Şubat tarihinde, yeni hizmet binasının veri, ses ve elektrik yapısal kablolama işi için yeniden ihaleye çıktı.

Yarın saat 10.30'da gerçekleştirilecek ihalenin de, ilkinde olduğu gibi açık ihale usulü ile yapılacağı belirtildi. Bu ihalede de ihaleyi kazanacak firmaya 70 günlük süre verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber