Selçuk Üniversitesi'nde türban bugün de serbest

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2008 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA'da Selçuk Üniversitesi'nde türbanlı öğrenciler, bugün de kampusa ve dersliklere hiçbir engelle karşılaşmadan girdi. Türbanla ilgili Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı günden itibaren derslere türbanlarıyla katılabilen öğrenciler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından da türbanlarını çıkartmadı. Türbanlı öğrenciler, Danıştay'ın kararınaa tepki gösterdi.

Türbanın serbest olduğu üniversitelerden biri olan Selçuk Üniversitesi'nde öğrenciler rahatlıkla türbanları ile derslerine katılmaya devam ediyor. Öğrenciler, Danıştay'ın, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın genelgesinin yürütmesini durdurma kararına tepki gösterdi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Fatma Turan, ?YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın aldığı kararına yönelik olarak, Danıştay'ın durdurma kararı almasını mantıklı bulmuyorum. Çünkü üniversiteler rektörlerin şahsi malı gibi görünüyor. Rektörler, hangi ideolojiye sahipse ona göre yönetecek. Bizim rektörümüz solcudur, hayır giremesin. Bizim rektörümüz demokrat ve sağcıdır, burda girsin. Böyle mantık olmaz. Bu karar 411 oy ile kabul edilmiş. Bu şekilde özgürlüğün devam etmesini istiyorum. Biz burada rahatlıkla derslere girebiliyoruz. Arkadaşlarımla ve hocalarımla hiçbir sıkıntı yaşamıyorum? dedi.

Gazatecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Neslihan Çakmak, ?Başı açık bir öğrenci olmama rağmen, alınan kararı doğru bulmuyorum. Türbanlı öğrencilerimizde hür bir şekilde okula girebilmelidir. Başı açık bir öğrenci rahatlıkla girebiliyorsa, başı kapalı öğrenci de girmeli? dedi.

Gazetecilik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Cihan Demir, ?Konya'nın yapısından kaynaklanan zorluklar var. Ama biz okulumuzda özgürlükcü bir yapıya sahibiz. Herkes isteği gibi girmeli. Tabi bu siyasallaştırılmadan yapılmalıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber