Kişisel veriler yasayla korunacak

Haber Giriş : 04 Ekim 2004 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "bilişim dünyasında uzunca bir süredir beklenen" Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın önümüzdeki dönemde yasalaşacağını bildirdi.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen "21. Ulusal Bilişim Kurultayı", ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde başladı.

Ana temasının "bilişim'le-dönüşüm" olduğu ve 3 gün sürecek kurultayın açılışında konuşan Bakan Şener, Türkiye'nin e-Dönüşüm konusunda çok önemli mesafeler kat ettiğini, ancak hem nüfus hem de alan olarak bu kadar büyük bir devleti dönüştürmenin kolay olmadığını ifade etti.

"Islak imzanın gelenek olduğu bir toplumda dijital imzayı kabul etmek ve buna göre düzenlemeler hazırlamak çok önemlidir" diye konuşan Şener, elektronik imzanın yasal ve hukuki düzenlemelerinin sürdüğünü bildirdi.

Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın da önümüzdeki dönemde yasalaşacağını bildiren Şener, Bilgi Edinme Hakkındaki Kanun'u çıkardıklarını, fikri hakların elektronik ortamlarda da korunmasına ilişkin düzenlemelerin tamamlandığını kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber